ПоддержатьУкраїнська

ЄС відправив понад мільярд доз COVID-вакцин більш як для 150 країн світу

StopCor
StopCor

StopCor

ЄС відправив понад мільярд доз COVID-вакцин більш як для 150 країн світу

Як повідомляє Укрінформ, про це у понеділок заявила Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Текст її виступу оприлюднений на мультимедійному порталі ЄС.

«Ми досягли важливого показника у постачанні вакцин проти COVID-19 для світу. Європейський Союз експортував більше 1 мільярда доз вакцин по усьому світу протягом минулих десяти місяців. Вакцини, що були вироблені в ЄС, були поставлені у більш ніж 150 країн світу на всіх континентах – від Японії до Туреччини, від Великої Британії до Нової Зеландії, від Південної Африки до Бразилії. Ми поставили близько 87 мільйонів доз для країн із середніми та низькими доходами через COVAX (Глобальний фонд вакцинації – ред.)», - сказала Урсула фон дер Ляєн.

Вона зауважила, що ЄС, таким чином, є найбільшим експортером вакцин проти COVID-19. Євросоюз поставив на експорт стільки ж вакцин, скільки спрямовував на потреби власних громадян, - тобто, кожна друга вакцина, що була вироблена в ЄС, була направлена у треті країни.

Президент Єврокомісії наголосила, що нині більше 75 відсотків населення ЄС пройшли повний курс вакцинації. ЄС готовий продовжувати експорт вакцин проти коронавірусу, навіть незважаючи на ймовірне зростання їх попиту в Європі. Позиція ЄС, за її словами, залишається незмінною – перемогти COVID-19 можливо лише тоді, коли він буде переможений всюди.

«Ми будемо робити для цього більше. Разом із Президентом Байденом (Президент США Джо Байден – ред.), ми маємо на меті довести показник глобальної вакцинації до 70% до наступного року. Спільний порядок денний ЄС-США із подолання глобальної пандемії допоможе нам досягти цього. Європейський Союз виконує свою частину», - підкреслила Урсула фон дер Ляєн.

Вона повідомила також, що, окрім експорту, ЄС має намір передати принаймні 500 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 для найбільш вразливих країн протягом кількох наступних місяців, та закликала інші країни вчиняти за таким прикладом.

Президент Єврокомісії висловила надію, що ця тема буде обговорена під час зустрічі «Великої двадцятки» у Римі наступного тижня.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, станом на 18 жовтня у світі підтверджено 241 475 527 випадків COVID-19, з них 4 914 142 летальні, одужали 218 718 136 осіб.

Джерело: Укрінформ

Другие новости