ПоддержатьУкраїнська

Facebook звинуватив українця у крадіжці даних 178 млн користувачів

Владимир Садыков
Владимир Садыков

Редактор ленты новостей

Facebook звинуватив українця у крадіжці даних 178 млн користувачів

Компанія Facebook подала в суд на громадянина України Олександра Солонченко. За її твердженням, чоловік продав на форумі загальнодоступні дані 178 мільйонів користувачів соцмережі.

 Facebook Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання "Business Insider", компанія звинувачує Солонченка в порушенні умов використання соцмережі, які забороняють її користувачам будь-які незаконні дії з переданими їй даними, а також їх отримання з використанням автоматичних засобів і передачу третім особам.

Позов був поданий у четвер, 21 жовтня, в Північному окрузі Каліфорнії.

Зазначається, що в період з 2018-го по 2019 рік Солонченко під псевдонімом Solomame отримав доступ до ідентифікаційних даних акаунтів і телефонних номерів приблизно у 178 млн користувачів соцмережі. Чоловік використовував спеціальну програму, яка автоматично відправляла користувачам запити через додаток Messenger.

Згідно з доказами, які надали адвокати Facebook, хакер продавав також дані з інших компаній на Raid Forums, веб-сайті, де користувачі купують і продають масиви даних.

У своїй скарзі Facebook звернувся до федерального суду з проханням про притягнення до суду присяжних, судову заборону використовувати свої продукти або продаж будь-яких даних, отриманих від нього, а також відшкодування збитків.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, семигодинний збій у роботі фейсбуку, через який користувачі не могли отримати доступ до своїх соціальних мереж, визнано наймасштабнішим в історії збоєм інтернет-ресурсу.

Другие новости