ПоддержатьУкраїнська

"Фіксуйте на відео та створюйте резонанс", – у столиці порадили, як боротися з агрорейдерами (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

'Фіксуйте на відео та створюйте резонанс', – у столиці порадили, як боротися з агрорейдерами (фото)

1 листопада у Києві представники ГО "Стоп корупції" виступили на круглому столі щодо ефективного агробізнесу та дали поради українському бізнесу, який потерпає від рейдерів. Серед головного – гучно про це заявляти та фіксувати можливими способами протиправні дії захопників, розповів координатор правозахисного підрозділу організації Ігор Бондарчук. 

 Представники ГО ''Стоп корупції'' виступили на круглому столі щодо ефективного агробізнесу

"Агрорейдерство – надзвичайно поширена проблема, з якою потрібно боротися. Якщо ми нічого не будемо робити – то нічого й не зміниться. Я раджу підприємцям першочергово фіксувати все на відео. Зберігайте всі матеріали, створюйте резонанс ситуації. Обов'язково залучайте юристів та правовий супровід", – зазначив він.

Таку позицію підтримав і  голова ГО "Асоціація протидії агрорейдерству" Руслан Лінда: "Коли на Ваше підприємство прийшли рейдери – захищайте себе всіма можливими методами. Ніколи не затягуйте, потрібно, щоб про протиправні дії знали абсолютно всі".

 Активісти радять аграріям не зволікати із захистом підприємств від рейдерів

Зазначимо, що до ГО "Стоп корупції" часто надходять звернення від потерпілих аграріїв, чиє майно захоплюють рейдери. Саме тому 23 жовтня в Києві відбувся круглий стіл щодо боротьби з організованим рейдерством. Під час заходу активісти ГО "Стоп корупції" разом з потерпілими від рейдерів та чорних реєстраторів підприємцями склали колективне звернення до Президента України Володимира Зеленського з проханням вжити заходів для контролю державних реєстраторів та зобов'язати правоохоронні органи розслідувати вже вчинені злочини.

Другие новости