ПоддержатьУкраїнська

Діджиталізація повним ходом: у наземному транспорті можна буде сплачувати банківською карткою

StopCor
StopCor

StopCor

Діджиталізація повним ходом: у наземному транспорті можна буде сплачувати банківською карткою

 У столиці за допомогою карти, Apple Pay та Google Pay можна буде платити за проїзд. Окрім того, буде можливість оплатити однією карткою за кількох пасажирів. Передбачається, що систему запустять у листопаді.

Про це розповів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров під час брифінгу.

«Уже в листопаді з’явиться можливість сплачувати за проїзд у наземному транспорті банківською карткою або смартфоном. Ми робимо обіг коштів у сфері пасажирських перевезень більш прозорим. Крім того, це ще один крок у розвитку cashless-напряму у Києві. А найголовніше те, що безготівкова оплата – це зручний і безпечний для пасажирів спосіб оплати», – повідомий Назаров.

Раніше повідомлялося, що функціонал оплати безконтактними банківськими картами за транспортні послуги в наземному транспорті буде впроваджений з 1 листопада 2019 року.

При цьому таку оплату зможуть перевірити контролери «Київпастрансу», прочитавши з валідаторів інформацію про те, чи була оплата з певною карти, за допомогою спеціального пристрою.

Зараз безконтактною банківською картою і телефонами, які підтримують NFC, можна заплатити за проїзд в підземці. Всі 52 станції столичного метрополітену вже оснащені спеціальними турнікетами, де можна оплатити проїзд за допомогою банківської карти.

Про це повідомив "ГЛАВКОМ".

Другие новости