ПоддержатьУкраїнська

Фіскальний кіднепінг: організатори викрадення підприємця з Дніпра досі не покарані

StopCor
StopCor

StopCor

Фіскальний кіднепінг: організатори викрадення підприємця з Дніпра досі не покарані

Рейдерське захоплення продукції на мільйони доларів та кіднепінг її власника – ні, це не голлівудський гостросюжетний бойовик 90-х, а реальна історія, що сталась у цьому році в Україні. Яке продовження мала ця резонансна справа та чому досі не покарані винуватці викрадення – дізнавався Артем Поліковський.

https://www.youtube.com/watch?v=bvnogK3qpaw

Як згадує постраждалий підприємець Кирило Суворов, усе почалося з того, що його привезли до відділку податкової поліції та почали змушувати переписати документи на компанію, погрожуючи при цьому ув’язненням, побиттям та зґвалтуванням у буцегарні.

На всю Україну цей фіскальний скандал спалахнув наприкінці травня, коли викрадений бізнесмен через майже місяць утримання зміг втекти із полону і розповісти про організатора викрадення, на той момент – першого заступника голови ДФС Дніпропетровської області Сергія Пенькова.

Постраждалий бізнесмен Кирило Суворов повідомив подробиці викрадення

Причому податківець фактично і сам підтвердив факт позбавлення волі підприємця.

"Ми могли його вивезти і закрити десь у підвалі. Але ми розуміємо, що це завтра буде обернено проти нас, що ми там його утримували. Ми його просто поселили на одну з баз відпочинку біля міста Дніпра. І нікуди не ховали, просто він там живе", – заявив пан Пеньков.

Другие новости