ПоддержатьУкраїнська

Генсек ООН попередив про можливий провал кліматичного саміту в Глазго

StopCor
StopCor

StopCor

Генсек ООН попередив про можливий провал кліматичного саміту в Глазго

Про це, як повідомляє WSJ, заявив у понеділок генсек ООН Антоніу Гутерреш після закритої зустрічі з британським прем’єром Борисом Джонсоном і спецпредставником США з питань клімату Джоном Керрі, передає Укрінформ.

«Це означає, якщо ми всі разом не змінимо курс, існує високий ризик провалу саміту в Глазго в листопаді», - прокоментував Гутерреш ситуацію після переговорів з представниками Британії й США.

Він додав, що зустріч у понеділок стала «тривожним сигналом», який вселяє відчуття необхідності термінових кроків у зв’язку з плачевним станом кліматичного процесу.

Як повідомляв Укрінформ, ЄС та США оголосили про запуск у листопаді на кліматичному саміті в шотландському Глазго спільної ініціативи зі скорочення викидів метану на планеті. Зокрема, сторони зобов’язалися скоротити глобальні викиди метану до 2030 року – щонайменше на 30% від рівня 2020 року та рухатися до використання найкращих доступних методик щодо кількісної оцінки викидів метану. Передбачається, що виконання цих зобов’язань знизить потепління щонайменше на 0,2 градуса за Цельсієм до 2050 року в середньому на планеті.

Джерело: Укрінформ

Другие новости