ПоддержатьУкраїнська

Нацбанк відкриє у Києві освітній центр «Музей грошей»

StopCor
StopCor

StopCor

Нацбанк відкриє у Києві освітній центр «Музей грошей»

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що Національний банк України за сприяння Президента України Володимира Зеленського розпочав масштабний соціальний проєкт у сфері фінансової грамотності, що передбачає створення Освітнього центру "Музей грошей".

Відкриття Музею планується у 2023-2024 роках, розміщуватиметься він за адресою: м. Київ, Контрактова площа, 2-А.

"Наша місія амбіційна – сприяти формуванню нової фінансової культури з метою зростання особистого добробуту українців. Тож команда Національного банку працює над поєднанням сучасного, інтерактивного, цифрового, інклюзивного музейного простору з дружнім, практичним і корисним освітнім центром", - сказав голова Національного банку Кирило Шевченко.

За його словами, це буде дружній простір для батьків із малюками, людей з інвалідністю та англомовних відвідувачів. Вхід буде безкоштовним.

Музей стане унікальним для України центром надання практичних фінансових знань для всіх вікових категорій населення.

Експозиційна площа триповерхового Музею становитиме близько 2000 кв. метрів, ще близько 1 000 кв. метрів буде відведено для освітнього центру. У Музеї планується облаштувати понад 20 експозиційних та 8 лекційних залів. Пропускна здатність Музею становитиме понад 100 тис. відвідувачів на рік, зауважили в НБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк 2 вересня відкрив на столичній Контрактовій площі виставку "Музей гривні просто неба" до 25-річчя національної валюти. Виставка діятиме до кінця вересня.

Джерело: Укрінформ

Другие новости