ПоддержатьУкраїнська

Герой розслідування "СтопКору", "сміттєвий король" з Марганця взявся за кладовища у місті

StopCor
StopCor

StopCor

Герой розслідування 'СтопКору', 'сміттєвий король' з Марганця взявся за кладовища у місті

Депутат марганецької міської ради та герой розслідувань "СтопКору" Олександр Бондаренко переключився із заробітків на вивезенні міського сміття на бариші з ритуальних послуг. Через свою фірму ЖКП "Благоустрій" політик заробляє кошти на продажі місяць на міських кладовищах. Про це стало відомо представникам місцевого осередку "Стоп корупції".

"Марганецький осередок ГО "Стоп корупції" проводить розслідування стосовно корупційних схем (а саме умисне знищення комунальних підприємств міста задля збагачення окремих наближених до мера Жадько осіб) і ось наразі в одному випадку ми дізнались цікаві подробиці.

Є такий собі депутат Бондаренко.

Головною темою, якою він факультативно з партійною діяльністю почав займатися, стало кураторство кладовищ в місті через свою фірму ЖКП "Благоустрій" (офіційно займається комунальною сферою), а якщо точніше –  звинувачення сиплються щодо незаконного заволодіння ним Марганецьких кладовищ. Зрозуміло, що цей "чорний" бізнес приносить колосальні доходи, за що він "вдячний" меру Жадько за надану йому можливість бути "біг боссом" на цій сумній "дорозі в останню путь".

Він як ніхто інший в місті розуміє, що часи нині не сприяють демографічному зростанню населення, та й займатися питаннями охорони здоров’я куди менш фінансово привабливо. Лікарні, реабілітаційні центри і так далі – не те пальто, яке він би хотів приміряти на себе. Бондаренку і Ко простіше розпоряджатися тим, куди кого "покласти" на кладовищі, у що, у скільки та за яку суму. Так, наприклад, 15 січня 2014 року Виконавчим комітетом Марганецької міської ради було прийняте рішення № 9 "Про затвердження тарифів на надання ритуальних послуг" згідно із Законом України "Про поховання та похоронну справу" від 10.07.2003 року № 1102-ІV, наказу Державного комітету з питань житлово-комунального господарства  від 03 березня 2009 року № 52 "Про затвердження Норм часу на надання ритуальних послуг та виготовлення предметів ритуальної належності".

Але з приходом до влади мера Жадько пан Бондаренко вирішив, що до бюджету ці кошти направляти не потрібно – це його власні доходи! І почала фірма "Благоустрій" за це отримувати кошти! А послуги надавали інші. І ось прийшов 2017 рік. Комунальне підприємство "Житлове господарство" умисно банкрутують і ліквідують, а скандально утворене Комунальне підприємство "Центр комунальних послуг", яке підозрюється в умисному розкраданні майна Марганчан – тепломережі, розробляє для своєї діяльності нові тарифи. І 13 вересня 2017 року Виконавчим комітетом Марганецької міської ради було прийняте рішення № 379 "Про затвердження тарифів на надання ритуальних послуг комунальним підприємством "Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця".

Але не так сталося, як комусь хотілося. Як ми з’ясували – ці тарифи стали знов "власністю" пана Бондаренка та фірми "Благоустрій". За всі поховання на кладовищах кошти надходять на рахунок фірми "Благоустрій",

яка за сумісництвом є комендантом гуртожитку Комунальне підприємство "Центр комунальних послуг".

Фірма "Благоустрій" на свої рахунки незаконно отримує кошти за всі види робіт, які виконували комунальні підприємства – а це і покіс трави, обрізка дерев, ритуальні послуги та проживання в гуртожитку. Бо Бондаренко вважає, що це все його власність!", – зазначають активісти проекту.

"Так порахуємо – за 2016 рік та за 9 місяців 2017 року померло 857 і 597 Марганчан відповідно.

Із них 17 і 11 Марганчан, які не мають родичів і за які на поховання виділяються кошти з місцевого бюджету. Не важко порахувати, що фірма Бондаренка тільки за поховання за цей період отримала понад 1 мільйон гривень (840 померлих у 2016 + 586 за 9 місяців 2017 року * 700 грн. (саме стільки бере Земляченко за поховання) + 17 безрідних та одиноких в 2016 та 11 безрідних та одиноких за 9 місяців  2017 року * 985 грн. з бюджету).

А ще й з вересня за поховання одиноких з бюджету завдяки меру Жадько перераховують 2678 грн.! Але ж в цю суму входить прибирання території біля могили, утримання кладовища та вивезення сміття!

Та пану Бондаренку гроші не "пахнуть", порахували "чорні" прибутки Бондаренка активісти "Стоп корупції".

"І знов пан Бондаренко забув вказати ці доходи в своїй декларації! А пані Земляченко, яка була зобов'язана подати декларацію про доходи – взагалі її не подала!

Тому просимо вважати це офіційним зверненням до правоохоронних органів про скоєння групою осіб кримінальних правопорушень за цілою низкою статей Кримінального кодексу України – ст..ст. 190, 191, 212, 364-1, 366-1", резюмують стопкорівці.

Марганецький осередок ГО "Стоп корупції" буде й надалі інформувати Марганчан про хід розслідування.

Другие новости