ПоддержатьУкраїнська

Голова Нацбанку Шевченко заявив, що на нього тиснуть

Владимир Садыков
Владимир Садыков

Редактор ленты новостей

Голова Нацбанку Шевченко заявив, що на нього тиснуть

Голова Національного банку України Кирило Шевченко поскаржився на напружену роботу та тиск з боку "певних осіб". Він зазначив, що "попередник мав такий самий досвід".

 Керівник Нацбанку  Кирило Шевченко заявив, що на нього тиснуть Фото: НБУ

"Я під тиском з моменту мого призначення на посаду. Йдеться про тиск певних осіб на процес прийняття рішень усередині НБУ, інформаційні кампанії в пресі, спрямовані на топменеджерів НБУ, навіть кримінальні справи. Але це — зворотний бік медалі цієї посади. Мій попередник мав такий самий досвід", — заявив Кирило Шевченко в інтерв'ю агенції "Bloomberg", яке було дано під час візиту до Лондона для участі у 5-му українському інвестиційному роуд-шоу.

На пряме запитання ведучої: чи залишитеся ви біля керма НБУ, керівник Нацбанку почав перераховувати досягнення регулятора: стабільність фінансових ринків, рекордний прибуток банківського сектора, посилення незалежності НБУ та "ще багато речей", а також те, що багато чого зробити ще належить.

Також на питання ведучої про нещодавні висловлювання президента під час пресмарафону, що він не зміг гарантувати, що нинішній голова НБУ залишиться на посаді впродовж найближчого місяця, Кирило Шевченко відповів так: "Я б утримався від інтерпретацій, того, що говорить Президент, краще запитайте у нього".

Нагадаємо:

  • Володимир Зеленський хоче звільнити з посади голову Нацбанку України Кирила Шевченка.
  • Глава Національного банку України Яків Смолій подав у відставку через систематичний політичний тиск.
  • Активісти вимагали, щоби керівників Нацбанку в особі Якова Смолія та його заступниці Катерини Рожкової притягли до відповідальності за корупційні схеми. Серед гасел були: "Смолій, не грабуй народ", "Очистити злочинне керівництво НБУ", "Банківська система НБУ – економічний геноцид українців".

Другие новости