ПоддержатьУкраїнська

Група сенаторів США закликає Байдена вислати 300 російських дипломатів

StopCor
StopCor

StopCor

Група сенаторів США закликає Байдена вислати 300 російських дипломатів

Про це йдеться у відкритому зверненні, адресованому президентові США, текст якого розміщений на офіційній сторінці сенатора Марка Рубіо, передає Укрінформ.

«1 серпня 2021 року Росія ввела заборону на роботу будь-кого з місцевих працівників на території нашого посольства (в Москві – ред.). Ці раптові односторонні дії росіян ставлять під загрозу щоденну діяльність посольства США в Москві та здатність Держдепартаменту задовольняти консульські потреби американців, які проживають, працюють або їздять до Росії», - вказали законодавці.

Вони нагадали, що російська сторона зарахувала найманих працівників у посольстві США як «американських дипломатів». Це призвело до того, що зараз в різних дипустановах РФ на території США працюють понад 400 дипломатів, тоді як у Росії дозволено працювати лише 100 американським дипломатам.

«Така диспропорційність диппредставництва є неприйнятною», - підкреслюється у зверненні.

Сенатори у цьому зв’язку наголосили, що Росія повинна видати достатню кількість дипломатичних віз американській стороні: «Якщо таких дій не буде вжито, ми закликаємо вас почати висилати російських дипломатів, аби привести дипломатичну присутність США до паритету. Ми вважаємо, що такий крок буде розумним і відповідним».

Американські законодавці також закликали команду національної безпеки Білого дому до «негайних і конкретних кроків, аби забезпечити посольство США в Москві необхідним персоналом та підтримкою».

Звернення підписали сенатори-республіканці Марко Рубіо, Джим Ріш, а також представники Демократичної партії Марк Ворнер і Боб Менендес.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 серпня уряд РФ суттєво обмежив можливості диппредставництв США наймати персонал. Через це американська сторона була змушена звільнити 182 місцевих працівників, а також десятки підрядників у дипломатичних установах в Москві, Владивостока та Єкатеринбурга.

Джерело: Укрінформ

Другие новости