ПоддержатьУкраїнська

Гутцайт: домовились із Зеленським, що Україна прийме чемпіонат світу з футболу серед школярів

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Гутцайт: домовились із Зеленським, що Україна прийме чемпіонат світу з футболу серед школярів

У 2023 році Україна прийме чемпіонат світу з футболу серед школярів та зимову Всесвітню Гімназіаду. Про це 21 вересня заявив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт під час засідання Вченої Ради Національного університету фізичного виховання і спорту України з нагоди інавгурації почесного доктора університету пана Анджея Красницького. 

 Вадим Гутцайт анонсував футбольний чемпіонат серед школярів у 2023 році Фото: СтопКор

«Через 2 роки ми будемо приймати чемпіонат світу серед учнів з футболу та Гімназіаду з зимових видів спорту. Ми це вже обговорили з Президентом Володимиром Зеленським. Для нас дуже важливим є розвиток дитячого спорту, щоб наші школярі займалися спортом, бо без них його взагалі не буде», – передає слова Гутцайта «СтопКор».

Зазначимо, 21 вересня у Києві відбулось засідання Вченої Ради Національного університету фізичного виховання і спорту України з нагоди інавгурації почесного доктора університету пана Анджея Красницького. Останній виступив із промовою, під час якої зробив акцент на добросусідських стосунках України та Польщі.

«У нас теплі та плідні відносини з Україною – нашим найближчим сусідом. У нас гарний спортивний досвід. Ми проводимо численні обміни спортивних команд та гравців. Ми разом провели чемпіонат із футболу у 2012 році. Цей захід показав величезний організаційний потенціал наших народів. Я переконаний, що попереду ще інші спортивні проєкти. Надзвичайно ціную ваші досягнення. Сподіваюсь, що наші відносини завжди будуть добросусідськими», – наголосив Красницький та додав, що спорт та наука завжди лишатимуться надзвичайно близькими одне до одного.

 Анджей Красніцькій — Президент національного Олімпійського комітету Польщі, член координаційної комісії Євроігор-2019, координатор групи національних олімпійських комітетів Центральної та Південно-Східної Європи Фото: СтопКор

Як повідомляв «СтопКор» раніше, через півтора року з початку пандемії Польща відкрила кордони для українських туристів.

А у липні 2021 року стало відомо, скільки українців працюють у Польщі. Зокрема, посол України у Польщі Андрій Дещиця на форумі «Україна-30» заявив, що у сусідній країні працюють майже 1,5 млн українців. Також там навчаються приблизно 50 тисяч українців.

Другие новости