ПоддержатьУкраїнська

Канада закликає Росію звільнити Навального

StopCor
StopCor

StopCor

Канада закликає Росію звільнити Навального

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на своїй сторінці у Твіттері написав міністр закордонних справ Канади Марк Гарно.

“Канада поділяє глибоке занепокоєння стосовно здоров’я Олексія Навального. Російська влада повністю відповідальна за його самопочуття. Вона повинна надати йому негайну належну медичну допомогу та припинити утиски опозиції”, - заявив Гарно.

Він додав, що Канада “продовжує закликати до негайного звільнення Навального”.

Як повідомлялося, 31 березня Олексій Навальний оголосив голодування в колонії. Він скаржився на болі у спині і ногах і вимагав кваліфікованої медичної допомоги.

19 квітня Навального перевели у стаціонар обласної лікарні для засуджених, розташованої на території колонії суворого режиму у Владимирі.

8 квітня 79 європейських політиків від 17 країн ЄС підписали спільну заяву з вимогою до російської влади негайно допустити незалежних лікарів до Навального, а також звільнити політика з в'язниці. Відкриті листи на адресу президента РФ Володимира Путіна з вимогою допустити лікарів до Навального опублікували депутати регіональних російських парламентів і західні діячі мистецтв.

17 квітня лікарі Навального опублікували в соцмережах результати його аналізів крові й назвали стан політика критичним.

Джерело: Укрінформ

Другие новости