ПоддержатьУкраїнська

Книгу бійця АТО номінували на дві престижні премії

StopCor
StopCor

StopCor

Книгу бійця АТО номінували на дві престижні премії

Влад Сорд, український військовослужбовець, який неодноразово захищав Україну на передовій, поезію пише вже давно. Згодом видав свою збірку, більшість примірників якої роздав товаришам. А пізніше стало відомо, що його книга номінована на дві престижні літературні премії.

Новину повідомляє "Преса України".

Українські вояки підтримують один одного не лише у військові справі, а й у творчості. Бійці нерідко починають писати вірші, оповідання та навіть пісні про перебування в АТО.

Військовий із позивним "Фаберже" радіє, бо нарешті дочекався примірника авторської книги від товариша – Влада Сорда.

Значну частину збірки поезій Влад писав під обстрілами, коли підрозділ тримав оборону поблизу Шахти Бутівка. Нещодавно спільним коштом книжку вдалося видати. Більшість примірників боєць роздав побратимам.

"Деякі навіть не підозрювали, що я там щось таке пишу. Їм дарую ці книги, причому дарую, тільки тим, хто дійсно цього хоче", – каже військовий.

Днями Влад дізнався, що його книжку номінують на премію у двох престижних міжнародних конкурсах. Побратими – у захваті.

"Я почитаю, навіть якщо будуть стріляти", – каже військовий "Фаберже".

Нагадаємо, ситуація з українським книговиданням буде поступово вирівнюватися в позитивну сторону, упевнений віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко. Цього вдасться досягти шляхом контролю ввезення російської літератури в зв'язку з прийняттям нового закону. Після набрання ним чинності з РФ надійшло вже 190 заявок на імпорт книг.

Другие новости