ПоддержатьУкраїнська

Команда "Стоп корупції" провела з'їзд представників проекту з усієї країни

StopCor
StopCor

StopCor

Команда 'Стоп корупції' провела з'їзд представників проекту з усієї країни

Команда «Стоп корупції» провела з’їзд представників проекту з усієї країни. У заході взяли участь активісти з 19 осередків. У рамках з’їзду стопкорівці поділились досвідом із новими учасниками проекту, провели юридичні консультації та розібрались у засадах професії журналіста-розслідувача. Подробиці розповіла журналістка «СтопКору» Наталія Дігтяр. 

Команда ''Стоп корупції'' провела з'їзд представників проекту з усієї країни

«Дуже часто молоді осередки не мають профільної юридичної чи журналістської освіти, тому наша команда готує освітні програми. Ми робимо це власними силами, разом із представництвами в регіонах або за підтримки міжнародних організацій. Наразі проходить 4 модулі тренінгів із підготовки наших активістів. У рамках яких ми роз’яснюємо, що і як вони можуть робити, як правильно діяти у правовому полі, які можливості в них є. Ми ділимось досвідом та розтлумачуємо, які інструменти та важелі впливу є в їхній діяльності.

Команда ''Стоп корупції'' провела з'їзд представників проекту з усієї країни

На подібних зібраннях ми визначаємо проблематику, яка необхідна для навчальних програм. І надалі наші колеги зможуть професійно і правильно використовувати всі можливі інструменти і методи, які є у загальному доступі.

Представники центрального офісу проекту допомагають осередкам скласти алгоритм дій. Наприклад, як боротись з тією чи іншою складовою корупції у залежності від галузі. Старші осередки з сусідніх областей, щоб допомогти молодим осередкам налаштувати роботу новим, беруть над ними шефство на деякий час», – повідомила журналістка.

Команда ''Стоп корупції'' провела з'їзд представників проекту з усієї країни

Зазначимо, що громадська організація «Стоп корупції» – проект, який поєднує розслідувальну журналістику з фаховою підтримкою правників і громадських активістів. Організацію було засновано наприкінці 2014 року в Києві, проте з часом діяльність розповсюдилася по усій країні. Наразі нараховується понад 30 відокремлених осередків та проводиться ефективна співпраця з низкою вітчизняних та міжнародних партнерських і донорських об’єднань.

Пріоритетними напрямами роботи у команді вважають публічний тиск на органи влади за допомогою антикорупційних журналістських розслідувань і поширення об’єктивної інформації у засобах масової інформації, а також контроль за тим, аби герої-корупціонери журналістських розслідувань були покарані згідно з буквою закону.

Другие новости

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Журналисты СтопКора пообщались с президентом НАМН Цымбалюком по поводу эффективности использования ресурсов академии, высоких зарплат руководства и связей с одиозным экснардепом Дубовым