ПоддержатьУкраїнська

Коштовний тютюн: "СтопКор" розслідує лобіювання інтересів великих корпорацій

StopCor
StopCor

StopCor

Коштовний тютюн: 'СтопКор' розслідує лобіювання інтересів великих корпорацій

Сьогодні на ринках України можна купити за невеликими, майже соціальними цінами, цигарки, для тих, хто не може дозволити собі дорогу тютюнову розкіш. Але подейкують, що за нових державних ініціатив скоро це щастя може скінчитися.

"Лобіювання – мається на увазі те, що не Мінфін придумав цю ініціативу. Йому її занесли і оформили на двох засіданнях робочої групи, де три міжнародні компанії проголосували за цей механізм. Дві були проти, і Мінфін сказав, що більшістю голосів прийнято. Так рішення не приймаються", – пояснює міністерське рішення Олег Стрикаль, директор з корпоративних і юридичних питань Imperial Tobacco в Центральній Європі, Україні, Молдові та країнах Кавказу.

В історії з мінімальною роздрібною ціною так, як її бачать Мінфін та Верховна Рада, найстрашніше те, що національний виробник може піти у тінь, натомість контрабандних цигарок з Молдови та Білорусі стане більше. "Що цей споживач? Він перестане купувати дорогий продукт і не піде наверх, звичайно, а піде шукати на чорному ринку щось дешевше, а пропозицій багато і вони з кожним днем зростають і зростають. Коефіцієнт просто підштовхне, і нас накриє хвиля підроблених імпортних сигарет невідомої якості", – прогнозує Олег Стрикаль.

Деталі ексклюзивного розслідування у сюжеті. 

https://youtu.be/DCYZ0sUzKS4

Другие новости