ПоддержатьУкраїнська

Котенко: Савченко опублікувала некоректні списки полонених

StopCor
StopCor

StopCor

Котенко: Савченко опублікувала некоректні списки полонених

Координатор центру з обміну та звільнення заручників "Патріот" Олег Котенко заявив, що нардеп Надія Савченко опублікувала некоректні списки полонених.

Про це він заявив на прес-конференції.

"Списки, які Савченко викинула, є дуже некоректними. Вона виступає від України, просить не 41, а щонайменше 110 осіб. У другому списку із 121 людини є особи, яких давно поховали", - сказав Котенко.

Він розповів, що у списку Савченко не зазначено людей, які, за даними його центру, перебувають у 97-й колонії в Макіївці. Також їхнє перебування там підтверджують в ОБСЄ та ООН. Він закликав українські спецслужби відреагувати на шахраїв, які тепер будуть телефонувати рідним і шантажувати їх.

"Багато зі згаданих людей дійсно перебувають у полоні на окупованій території, але 60% зі списку - зниклі безвісти. У СБУ понад 400 осіб зниклих безвісти, за нашими даними – 800. Тому тут все заплутано", - сказав Котенко.

Раніше повідомлялося, що нардеп Надія Савченко дала пояснення, для чого оприлюднила списки полонених обох сторін – ЗСУ та бойовиків. За її словами, вона це зробила, щоб унеможливити спекулювання.

Нагадуємо, співробітники Служби безпеки України проводять перевірку списку українських полонених, який раніше опублікувала народний депутат Надія Савченко.

Другие новости