ПоддержатьУкраїнська

Кумівство та оборудки в Соледарі: чому і з ким судиться "Артемсіль"

StopCor
StopCor

StopCor

Кумівство та оборудки в Соледарі: чому і з ким судиться 'Артемсіль'

Триває судова тяганина «Артемсолі» із приватною компанією «Пам’ять». Журналісти «Стоп Корупції» намагались зловити для коментарів керівництво компанії на різних заходах, бо офіційно очільники відмовлялися спілкуватися. Власне, сама присутність на подіях підштовхнула журналістів розслідувати діяльність держпідприємства ґрунтовніше. І виплили нові цікаві факти.

Про зустріч із працівниками держпідприємства представники «СтопКору» домовилися за день. І хоча зустріч була не офіційна, працівників поліції на неї прийшло більше, ніж робітників підприємства: одні чатували в автівках, інші ховались за деревами, а треті прикидалися перехожими й знімали журналістів на відео. Зрештою, під пильним наглядом поліції, знімальній групі «СтопКору» все ж вдалось поспілкуватись із працівниками «Артемсолі».

«Будучи виконувачем обов'язків, Олександр Миколайович Степаненко збільшив штрафні санкції за розірвання контракту в односторонньому порядку для «Пам'яті». Це фірма його рідного брата. Якщо розриваєте контракт, ви повинні за це заплатити 63 мільйони», – повідомила Ірина Лук’янова, співробітник ДП «Артемсіль».

За словами місцевих мешканців, «всі люди знають, що це його фірма, його брата, але чомусь всі мовчать». «Люди не виходять, тому що вони у нас ручні. Роками їх залякували. Ні для кого не секрет, що будь-який рудник Артемсолі – кумівські шахти у нас називають», – додає Яків Лютенко, співробітник ДП «Артемсіль».

Ексклюзивні подробиці розслідування «Стоп Корупції» у Соледарі дивіться у відео. 

https://youtu.be/q9pXQCXGTqQ

Другие новости