ПоддержатьУкраїнська

Литва рекомендує своїм громадянам залишити Білорусь

StopCor
StopCor

StopCor

Литва рекомендує своїм громадянам залишити Білорусь

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті литовського зовнішньополітичного відомства.

«МЗС наполегливо рекомендує громадянам Литви не виїжджати в Республіку Білорусь, а громадян Литовської Республіки, які перебувають там, покинути цю країну», - йдеться у повідомленні.

Це мотивується подіями 23 травня, коли пасажирський літак Ryanair, який прямував за маршрутом Афіни-Вільнюс, був примусово приземлений у Мінську, що «призвело до загрози безпеці і життю людей».

Раніше повідомлялося, що латвійська авіакомпанія airBaltic вирішила не літати над Білоруссю, а угорська авіакомпанія Wizz Air в понеділок вже направила рейс Київ-Таллінн в обхід повітряного простору Білорусі.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 23 травня, білоруські силовики затримали засновника каналу Nexta Романа Протасевича після того, як змусили за допомогою винищувачів посадити в Мінську літак компанії Ryanair, на якому опозиціонер прямував з Афін до Вільнюса.

У білоруській опозиції відзначали, що загалом після приземлення літака в Мінську до Вільнюса не вилетіли двоє громадян Білорусі і четверо громадян РФ (серед них подруга Протасевича Софія Сапега).

Джерело: Укрінформ

Другие новости