ПоддержатьУкраїнська

Малюська: звільнення його заступника не вплине на розгляд справ у ЄСПЛ

StopCor
StopCor

StopCor

Малюська: звільнення його заступника не вплине на розгляд справ у ЄСПЛ
 Міністр юстиції Денис Малюська Фото: УП

На цьому наголосив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв’ю РБК-Україна, передає Укрінформ.

“На справи в ЄСПЛ це жодним чином не вплине, бо він (Ліщина - ред.) залишився членом команди, я призначив його своїм офіційним радником. Він не зможе виконувати обов'язки заступника міністра, по суті менеджерські функції, однак буде надавати консультації, поради щодо питань судового захисту інтересів України за кордоном, в тому числі і в справах проти Росії. Він так само зможе брати участь в засіданнях суду як радник. Тут ми його досвід не втратимо”, - сказав Малюська.

За його словами, зараз тривають пошуки кандидатури на посаду заступника міністра юстиції - уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, і найімовірніше, це буде "хтось не з Міністерства юстиції”.

Малюська також зазначив, що Ліщина повідомив його про своє звільнення три місяці тому.

“Державна служба – це не рабство, ми не можемо примусити людину працювати, якщо вона хоче піти. Тим більше що Іван попереджав мене про своє звільнення ще три місяці тому. Виходить, що навпаки, ми утримували його на роботі, оскільки я попросив його до максимально можливого часу залишатися на своїй посаді. І цей час сплив”, - сказав міністр юстиції.

Він зауважив, що на 100% задоволений роботою Ліщини, який “був ключовою людиною, він дуже багато зробив того, що мало гарний ефект”.

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня 2021 року Кабінет Міністрів звільнив Івана Ліщину з посади заступника міністра юстиції – уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини за власним бажанням.

Іван Ліщина обійняв посаду уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини в липні 2016 року, з жовтня 2017 року поєднував посади уповноваженого у справах ЄСПЛ та заступника міністра юстиції.

Джерело: Укрінформ

Другие новости