ПоддержатьУкраїнська

Марш на честь СС "Галичина": столичні правоохоронці склали протокол на учасника і відкрили провадження

StopCor
StopCor

StopCor

Марш на честь СС 'Галичина': столичні правоохоронці склали протокол на учасника і відкрили провадження

Київські поліцейські склали адмінпротокол відносно чоловіка, який використав нацистське вітання під час маршу на честь річниці створення дивізії СС "Галичина". Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на поліцію Києва.

 Фото: УНІАН

"Після завершення акції під час моніторингу мережі Інтернет поліцейські виявили, що один із учасників маршу використав заборонене нацистське вітання. Працівники поліції встановили, що нацистське вітання використав житель Київської області, 1985 року народження. На чоловіка складено адміністративний протокол за ст. 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Деталі: Чоловік в присутності понятих від підпису протоколу про адміністративне правопорушення відмовився. Матеріал буде скеровано до суду для подальшого прийняття рішення.

Крім того, слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 28 квітня в центрі Києва відбувся марш на честь дивізії СС "Галичина", у якому брали участь онуки ветеранів дивізії СС "Галичина", представники Суспільства майбутнього, Правого Сектора, ВО "Свобода", спілки ветеранів АТО, ініціативи Ukrainian military Honor.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина".

Другие новости