ПоддержатьУкраїнська

Мер Маріуполя - щойно обстріляли Сартану, а місто другу добу атакує ворог

Елена Бурдейная
Елена Бурдейная

Журналист, редактор

Мер Маріуполя - щойно обстріляли Сартану, а місто другу добу атакує ворог

Мер Маріуполя Вадим Бойченко розповів про ситуацію у місті, на підступах до нього та про те, чого потребують жителі.

 Скрін відео

Мер повідомив, що ворог дві доби обстрілює Маріуполь. При цьом росіяни знищують житлові будинки, зокрема - на лівобережжі. Горіла школа №48.

На жаль, є поранені. Їхня кількість постійно зростає.

Наразі поранених 58 осіб, вони перебувають у лікарні у стані різного ступеня тяжкості.

10 хвилин тому, сказав Бойченко, росіяни обстріляли Сартану - невелике містечко неподалік від Маріуполя.

Кількість жертв ще не відома, так як обстріли триває. Медики очікують режиму тиші, щоб надати допомогу усім постраждалим.

Комунальні підприємства працюють у безперебійному режимі. Однак ворог регулярно обстрілює електропідстанції. Частково знеструмлений район лівобережжя та Кальміуський.

Поки що рух транспорту призупинений. Увечері його тимчасово відновлять, щоб робітники двох заводів могли повернутись додому.

Місто потребує доставки зерна. Шукають способи його провезти у Маріуполь, щоб змолоти в муку і напекти хліба. Також намагаються доставити мінімальні продуктові набори.

"Моральний дух воїнів ЗСУ, Нацгвардії та жителів Маріуполя - на високому рівні. Вони готові боротись, тому що вони на своїй землі. Ми разом будемо до кінця. Тому що з нами правда, з нами Бог і з нами буде перемога".

Нагадуємо, СБУ повідомило, що ворог планує спровокувати викид небезпечних речовин в окупованому Донецьку. Якщо громадяни бачать живу силу або техніку ворога, про це можна написати у спеціальний чат-бот в Телеграм.

Другие новости