ПоддержатьУкраїнська

Металошукачі у школах: Венедіктова підтримала ініціативу Київської прокуратури

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Металошукачі у школах: Венедіктова підтримала ініціативу Київської прокуратури

Очільниця Офісу Генерального прокурора України Ірина Венедіктова підтримала пропозицію Київської міської прокуратури щодо встановлення металошукачів у школах столиці.

 Ірина Венедіктова Фото: УП

«Київська міська прокуратура вийшла з гарною ініціативою встановлення металодетекторів у освітніх закладах, і таку практику варто було б розширити на всю Україну. Крім того, потрібно подбати про встановлення камер поблизу шкіл – це допомогло б викривати педофілів, які чатують на учнів», – написала вона у фейсбуці.

Як повідомляв «СтопКор» раніше, дотримання заходів безпеки у закладах освіти Києва планують вивести на новий рівень. Зокрема, встановлять металошукачі у школах, щоб ніхто не міг пронести заборонені предмети всередину.

За словами заступника начальника відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Київської міської прокуратури Олега Талали, металошукачі у школах здатні відрізнити канцтовари від зброї. Оскільки вага зброї є значно вищою. До прикладу, один пістолет важить близько 600-700 грамів.

Варто зазначити, що питання зброї в школах є надзвичайно актуальним. Згадаємо гучну історію з дівчиною в Полтаві, яка пронесла в школу арбалет.

Ще один приклад нещодавно висвітлювали ЗМІ. Тоді йшлося про випадок у столиці, коли жителька Києва Ірина Топчій принесла в Олександрійську гімназію, де навчається її донька, травматичний пістолет. Примітно, що дозвіл на зброю жінка отримала завдяки фейковому журналістському посвідченню.

 Ірина викладала фото зі зброєю у соцмережі Фото: скриншот

Варто зазначити, що цій тематиці у столиці навіть був присвячений круглий стіл. Експерти та політики обговорювали проблематику зброї для псевдожурналістів. Порушували також питання, як зупинити неконтрольоване отримання дозволів на зброю за посвідченням представника ЗМІ.

Другие новости