ПоддержатьУкраїнська

Мільйон українців з першого жовтня отримають підвищену пенсію

Владимир Садыков
Владимир Садыков

Редактор ленты новостей

Мільйон українців з першого жовтня отримають підвищену пенсію

Міністр соціальної політики Марина Лазебна нагадала, що близько одного мільйона українців можуть розраховувати на надбавку до пенсій вже з першого жовтня. Йдеться про категорії одержувачів виплат від держави за віком і страхового стажу, які досягли віку 75-80 років.

 Гривні Фото: chas.news

Лазебна зазначила, що їм почнуть доплачувати по 400 грн щомісяця, передає "Соцпортал".

У Мінсоцполітики підрахували, що пенсіонерів цієї категорії в Україні близько мільйона.

Міністр також повідомила, що підвищення пенсій чекає і українців від 70 до 75 років. Вони зможуть розраховувати на додаткові виплати в розмірі 300 грн вже з 2022 року. На такі виплати можуть розраховувати близько 4 млн українців.

Лазебна нагадала, що громадяни, які досягли 80 років, отримують по 500 грн до пенсії щомісяця вже з квітня 2020 го року, і виплати ці будуть продовжені наступного року.

Нагадаємо:

  • У Мінсоцполітики повідомили, що з 1 липня в Україні у деяких пенсіонерів зросте пенсія. Також на 85 гривень зросла мінімальна пенсія.
  • Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає підвищення пенсій для чорнобильців. Верховна рада схвалила цей документ у другому читанні днем раніше.
  • Працюючим пенсіонерам цього року перерахунок пенсій проведуть у червні, хоча раніше це робили в квітні. При цьому пенсіонери можуть заднім числом отримати доплати за квітень і травень.

Другие новости