ПоддержатьУкраїнська

Мільярдер Бренсон полетів в космос на своєму ракетоплані (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Мільярдер Бренсон полетів в космос на своєму ракетоплані (відео)

Компанія Virgin Galactic у неділю здійснює перший "туристичний" суборбітальний політ зі своїм засновником, британським мільярдером Річардом Бренсоном на борту. Про це повідомляють "Virgin Galactic" та "Space.com"

 Фото: virgin.com

Компанія веде трансляцію польоту в YouTube, передає "Українська правда".

https://youtu.be/RTpWYWIfP7Y

Старт польоту планувався на 16 годину за київським часом, однак його перенесли на 17:30 через погодні умови.

Заплановано, що корабель "Unity 22" відокремиться від носія на висоті 16 кілометрів і проведе в польоті близько двох годин. Люди на борту перебуватимуть кілька хвилин у стані невагомості. Корабель має піднятися на висоту 80-90 км.

Бренсон буде пасажиром у хвостовій частині ракетного літака.

Як повідомляє "Space.com", окрім Бренсона, пасажирами будуть віцепрезидентка "Virgin Galactic" зі зв’язків з урядом і досліджень Сіріша Бандла, провідний інженер з експлуатації Virgin Galactic Колін Беннет, головний інструктор астронавтів "Virgin Galactic" Бет Мозес.

Пілотуватимуть Unity Дейв Маккей і Майкл Масуччі, а Фредерік Стеркоу та Келлі Латімер будуть пілотами літака-носія VMS Eve.

Що передувало: У компанії Джеффа Безоса Blue Origin заявили, що їхній апарат New Shepard пролетить вище так званої лінії Кармана – 100 км над рівнем моря, які є умовною межею між атмосферою Землі та космосом – на відміну від ракетного літака Virgin Galactic Річарда Бренсона. Blue Origin запустить екіпаж 20 липня.

Нагадаємо, вперше за всю історію Німеччини хакерська атака призвела до оголошення режиму надзвичайного стану.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, в Україні завершилися навчання Sea Breeze-2021.

Другие новости