ПоддержатьУкраїнська

Мітинг у Старокостянтинові: акція протесту чи агрорейдерство?

StopCor
StopCor

StopCor

Мітинг у Старокостянтинові: акція протесту чи агрорейдерство?

Під Старокостянтинівським молочним заводом зібрались люди із вимогами повернути їм гроші. Проте, за словами представників заводу, так звані протестувальники не мають жодного відношення до підприємства і були завезені організовано. Самі ж псевдомітингарі відмовлялися розповідати про себе. У мерії міста повідомили, що акція була несанкціонована.

Керівництво заводу підозрює, що за цим стоїть один з депутатів Хмельницької обласної ради – Андрій Гордійчук. Політик та бізнесмен нібито раніше був помічений в агрорейдерстві, а на його рахунку вже були спроби захоплення двох заводів: у Шепетівці та в Білогір'ї. Тож журналісти «СтопКору» вирішили взяти коментарі безпосередньо у пана Гордійчука. Та попри те, що надіслали конкретні запитання, як просила його прес-секретар, відповіді так і не отримали.

Зрештою, за фактом блокування роботи підприємства поліція  відкрила кримінальне провадження. Вирішити спірне питання пообіцяли допомогти у мерії. «Я вимушений втрутитись в дане питання, щоб робота заводу була розблокована, а завод працював. А питання спірні мають вирішувати або в перемовинах, які ми зараз проводимо, або в суді», - заявив міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук.

Тож за ініціативи міського голови представники заводу та представники першого національного виробничого кооперативу сіли за круглий стіл, щоб обговорити дану суперечку. Зі свого боку «СтопКор» буде й надалі стежити за розвитком подій навколо Старокостянтинівського молочного заводу, а також наявністю конфліктів інтересів у діях політиків, які за сумісництвом займаються бізнесом і навпаки.

Подробиці цієї справи дивіться у сюжеті «Стоп Корупції». 

https://youtu.be/g3T1Y5DYy7U

Другие новости