ПоддержатьУкраїнська

Москаль пропонує використати конфіскований на Закарпатті ліс для обігріву замерзаючої Авдіївки

StopCor
StopCor

StopCor

Москаль пропонує використати конфіскований на Закарпатті ліс для обігріву замерзаючої Авдіївки

Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль закликав прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана використати конфіскований на митниці ліс, який намагались вивезти до Європи.

Новину передає «Преса України».

"Закликаю прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана дати термінове доручення Державному агентству лісових ресурсів відправити із Закарпаття в замерзаючу Авдіївку двісті вагонів з лісом", - заявив Москаль.

Очільник області зазначив, що протягом минулого року державні служби намагались вивезти до країн ЄС технологічну деревину, проте це вдалось зупинити на самому кордоні.

"Протягом минулого року держлісгоспи з усієї України під виглядом дров намагалися вивезти в Євросоюз масу деревини, яку ми зупинили на кордоні. Експертиза показала, що це технологічна, а в багатьох випадках навіть ділова деревина, яка заборонена до експорту", - зазначив чиновник.

Крім того він додав, що на даний момент склади Закарпаття забиті зупиненими "дровами", усього їх назбиралося близько двохсот залізничних вагонів.

Також він закликав вже у найближчий час відправити відповідну деревину до Авдіївки, адже місто перебуває на межі катастрофи.

"Тому пропоную негайно відправити в Авдіївку із Закарпаття деревину, яка не арештована судом і не є речдоком у кримінальних провадженнях (а це маса лісу). Частину лісу при цьому можна віддати на передову нашим військовим для будівництва укріплень і обігріву", - додав Москаль.

Нагадаємо, силовики та представники влади отримали доручення, від Петра Порошенка, контролювати ситуацію в районі масованих обстрілів на Донбасі.

Другие новости