ПоддержатьУкраїнська

МОЗ планує випускати українські вакцини - Степанов

StopCor
StopCor

StopCor

МОЗ планує випускати українські вакцини - Степанов

За час незалежності знищили майже всі потужності для виробництва вакцин в Україні, але в Міністерства охорони здоров’я є розуміння, як розпочати виробництво вакцин на території країни.

 Фото: МОЗ

Це стверджує очільник МОЗ Максим Степанов.

Проте деталями цього "розуміння" міністр не поділився.

"В нас протягом 28, 29 (років - ред) вже буде, в нас практично знищувалося все те, що в цьому випадку стосується виробництва вакцин. 

Ще за радянських часів ми мали потужні інститути, потужну наукову базу. Мали виробництво відповідних вакцин. Потім це все почали знищувати. 

В нас зараз є чітке розуміння, яке потім виллється в стратегію щодо початку виробництва вакцин на території країни на наших потужностях", - розповів Степанов під час брифінгу 12 серпня.

Міністр розповів, що отримав відповідне завдання від президента.

"Всім зрозуміло, що якщо країна має своє виробництво вакцин, ми менш залежні від когось.

І я провів на минулому тижні ще одну зустріч, на якій були присутні наші потужні фармпідприємства, також були присутні наші вчені з Національної академії наук, з Інституту мікробіології. 

Вчені, які здатні при певних умовах при поєднанні наукового і виробничого потенціалу здатні створювати вакцини", - додав Степанов.

Міністр вважає, що українські науковці здатні це зробити, просто їм треба створити умови, і, за його словами, МОЗ цим зараз займається, передає "УП".

Другие новости