ПоддержатьУкраїнська

На Дніпропетровщині корупція у провладних колах міста спричинила колапс у сфері ЖКГ

StopCor
StopCor

StopCor

На Дніпропетровщині корупція у провладних колах міста спричинила колапс у сфері ЖКГ

Представники "Стоп корупції" з Марганецького осередку оприлюднили низку порушень у роботі житлово-комунальної сфери міста.

Подробиці активістам повідомив місцевий житель Євген Лисак. Чоловік зафільмував порушення в роботі комунальників під час укладання асфальтового покриття на центральній вулиці міста, сміттєві звалища у житлових районах та міні-котельні, непридатні до запуску в експлуатацію.

"Асфальтове покриття кладуть з порушеннями технологічних норм у невідповідні погодні умови. Матеріал укладають в один шар, рештки просто викидають на узбіччя, комунальники не прибирають старі бордюри та щоразу під час так званого ремонту дороги звужують проїжджу частину. Серед житлових будинків складують зрубані насадження, сміття звалюють у купи, які не вивозять по півроку. Окрім того, міні-котельні, які мають забезпечувати теплом місцевих жителів та об'єкти інфраструктури, досі не придатні до запуску в експлуатацію.

Попри те, що місцева влада Марганця обіцяла перевести містян з централізованого теплопостачання на альтернативне ще до початку опалювального сезону. Люди змушені мерзнути через бездіяльність місцевої влади та бажання чиновників збагатитись коштом містян", – зазначив у відеозверненні житель Марганця Євген Лисак.

Чоловік додав, що численні звернення до губернатора Дніпропетровської області через безлад і нехлюйство у комунальній сфері міста не дали жодних результатів. У патовій ситуації у сфері ЖКГ чоловік вбачає бездіяльність та корупційну складову з боку відповідальних за цей напрямок чиновників міської ради. Окрім того, усі порушення та використання бюджетних коштів на неякісні роботи та послуги відбуваються з відома очільниці Марганця, упевнений чоловік.

Нагадаємо, раніше активісти "Стоп корупції" звернулись до президента через махінації влади Марганця із теплопостачанням у місті.

За даними місцевих активістів проекту, міський голова Марганця Олена Жадько одноосібно, без проведення обговорень з територіальною громадою міста, ухвалила рішення про відімкнення міста від системи централізованого теплопостачання.

"Напризволяще покинуті всі жителі міста, з 5300 сімей, які користувались централізованим теплопостачанням, матеріальну допомогу на встановлення індивідуального опалення видали лише 1400 чоловік! І то – кошти виділені на встановлення електричного опалення, а посилення електричних мереж попередньо не провели. За нашими даними, уже є випадки постійного вимикання електрозабезпечення", – описують усі масштаби наслідків рішення міської керманички активісти.

"Під виглядом даної реформи фірми, наближені до мера, шахрайськими методами, незаконно, повирізали металеві теплотраси, пограбували котельні, при встановленні електроопалення в квартирах грабують неосвічених громадян шляхом встановлення неякісного обладнання та замінюють електролічильники без відповідної документації. За свої послуги фірми беруть з громадян кошти. Після звернень громадян про видачу матеріальної допомоги на встановлення опалення працівники виконкому всілякими методами гальмують процес видачі, а так звані бігуни вимагають для мера "відкат" у розмірі 10%. Посилення електромереж будинків Жадько вимагає проводити коштом громадян, при цьому заявляє, що на ці роботи кошти виділені з бюджету Дніпропетровської обласної ради", – розкривають злочинні схеми міської голови активісти "Стоп корупції".

Встановленням модульних котелень для обігріву соціально-побутової інфраструктури міста займається фірма ТОВ "АПС ПАУЕР ТЕХНОЛОДЖИ", яка, за даними "Стоп корупції", зареєстрована лише 25.03.2016р. зі статутним капіталом у 50 000 грн, компанія не має ані проектів на котельні, ані ліцензії на теплопостачання, ані тарифу.

Активісти припускають, що фірма фіктивна і діє для відмивання коштів.

Другие новости