ПоддержатьУкраїнська

На Донеччині судитимуть організаторку незаконного референдуму

StopCor
StopCor

StopCor

На Донеччині судитимуть організаторку незаконного референдуму

На Донеччині судитимуть організаторку незаконного референдуму за незалежність терористичної організації "ДНР".

На Донеччині судитимуть організаторку незаконного референдуму

Новину повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт стосовно однієї з організаторів так званого референдуму за незалежність терористичної організації "ДНР".

Так, у травні 2014 року у приміщенні будинку культури "Дружківського машинобудівного заводу" було організовану одну з виборчих дільниць для проведення псевдореферендуму. 58-річна мешканка міста Дружківка, діючи з власних міркувань, а також з корисливих мотивів, погодилась на пропозицію бойовиків та очолила вказану виборчу дільницю.

Обвинувачена організувала роботу даної комісії, контролювала та координувала роботу осіб, залучених до роботи у дільничній комісії, видавала так звані бюлетені для голосування, розподіляла обов'язки в частині формування списків громадян, які завершили вказане незаконне голосування, а також організувала подальше складання та підписання протоколів про його результати та їх передачу разом з урнами, у яких містилися бюлетені, озброєним представникам терористичної організації "ДНР".

Таким чином, своїми умисними діями жінка вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України).

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Другие новости