ПоддержатьУкраїнська

На Харківщині сталася кривава бійка між селянами та ромами

StopCor
StopCor

StopCor

На Харківщині сталася кривава бійка між селянами та ромами

Голова сільради Ольшан Харківської області та його прихильники поконфліктували з місцевою общиною ромів. В результаті зав'язалася бійка, під час якої кілька людей були поранені, а один убитий.

Новину повідомляє "Преса України".

Конфлікт спалахнув біля селищної ради. Там мирна зустріч місцевих переросла у сварку, а згодом в бійку зі стріляниною. Роми стверджують, що у всьому винен 30-річний селищний голова, з яким вони хотіли поговорити про побиття 16-річного хлопця. Тоді як люди з оточення глави відкрили по них вогонь.

Також роми стверджують, що на допомогу селищному голові приїхав його батько – депутат Харківської облради. Сам він участь у бійці відкидає, а свою присутність пояснює тим, що намагався допомогти пораненим. "Я просто розмовляв з ними – і все. А потім, коли закрутилося, побачив, що людина лежить, взяв з двома циганами і відвіз до лікарні", – каже батько сільського голови Олексій Литвинов.

За словами ж селищного голови Андрія Литвинова, в конфлікті винні циганські підлітки, як конфліктують з жителями Ольшан і поводяться неадекватно. Хто саме стріляв в трагічний день – розбирається поліція. Вона затримала понад 20 учасників бійки. Загиблий і троє поранених – всі роми.

Другие новости