ПоддержатьУкраїнська

На Херсонщині через загиблих від пташиного грипу лебедів ввели карантинні обмеження

StopCor
StopCor

StopCor

На Херсонщині через загиблих від пташиного грипу лебедів ввели карантинні обмеження

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Херсонської ОДА.

«Для недопущення поширення хвороби на місцевості, де виявили випадки захворювання пташиними грипом, встановлені карантинні обмеження та визначено територію епізоотичного вогнища: до епізоотичного вогнища потрапили район річки Конка та річки Гнилуша. До буферної зони (захисту) потрапили: територія навколо неблагополучного пункту (епізоотичного осередку) радіусом 3 км, до якої включено населені пункти м. Олешки», - йдеться у повідомленні.

До зони спостереження (нагляду) потрапили: територія навколо неблагополучного пункту радіусом 10 км, до якої включено частину м. Херсон, села Антонівка, Молодіжне, Інженерне, Зеленівка, Надніпрянське, Придніпровське, Садово, Саги, Солонці, Підлісне, Пойма, Піщанівка та дачний кооператив Нечаєво.

Також в Олешківському районі контролюватимуть клінічний стан птиці у приватному секторі - проводитимуть подвірні обходи.

Водночас в ОДА підкреслюють, що загибель лебедів не пов’язана з загибеллю птахів на території Біосферного заповідника «Асканія-Нова», де експерти вже виключили пташиний грип.

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого у плавнях між Херсоном та Олешками спортсмени знайшли мертвих лебедів. 2 березня стало відомо, що у лебедів виявлено пташиний грип.

Джерело: Укрінформ

Другие новости