ПоддержатьУкраїнська

Адвокат: 80 % протоколів, що складає НАЗК, закривають у судах за відсутністю складу порушення 

StopCor
StopCor

StopCor

Адвокат: 80 % протоколів, що складає НАЗК, закривають у судах за відсутністю складу порушення 

Національне агентство із питань запобігання корупції витрачає щонайменше в 1000 разів більше ніж приносить грошей до бюджету.  Про це на пресконференції на тему «Ефективність контролю НАЗК діяльності політичних партій» розповіла адвокат, керівник “AZ Legal Group” Анастасія Зернова. 

 Анастасія Зернова Фото: СтопКор

За її словами, фінансування НАЗК на 2021 рік складає більше ніж 1 млрд грн. Проте, чи покриваються витрати грошей, що виділяють з державного бюджету на Нацагентство?

«Має відбуватися конфіскація грошей, що неналежним чином були передані політичним партіям, або ж стягнуті штрафи. Наприклад у 2017-му році, коли в НАЗК вважають що вони ефективно працювали, тоді нібито  в бюджет спрямували 1 мільйон гривень. Але витратили вони набагато більше. І чи ефективна їх робота?», – зазначила вона.

 Фото: СтопКор

Зернова наголосила на великій кількості помилок, що допускають в НАЗК.

«80 % протоколів, які складають в Нацагентстві щодо діяльності політичних партій закривають у судах у зв’язку із відсутністю складу адміністративного правопорушення. І навіть коли визнають, що особа чи політична партія винна – вже неможливо притягнути її до відповідальності, враховуючи сплив строку притягнення до адміністративної відповідальності», – підсумувала адвокатка.

Другие новости