ПоддержатьУкраїнська

На Київщині голова сільради вимагав хабар за виділення землі переселенцям

StopCor
StopCor

StopCor

На Київщині голова сільради вимагав хабар за виділення землі переселенцям

На Київщині голова однієї з сільрад Бородянського району вимагав 14 тисяч доларів хабара за виділення земельної ділянки, яка повинна надаватися безкоштовно.

Про це повідомили в прес-службі Департаменту захисту економіки Нацполіції.

Голова сільради отримав від переселенця з Донеччини через посередників 14 тисяч доларів хабара (364 тисячі гривень у національному еквіваленті). За вказану суму голова сільради погодився виділити переселенцю земельну ділянку, яка відповідно до чинного законодавства надається безкоштовно.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, перевіряється причетність посадовця до вчинення аналогічних фактів.

Голові сільради загрожує ув'язнення на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских 'Калибров'

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских "Калибров"

Чиновник входит в близкое окружение высшего военно-политического руководства России и возглавляет предприятие, которое является главным производителем крылатых ракет "Калибр"