ПоддержатьУкраїнська

На Київщині викрили банду медиків, які вимагали гроші у поранених бійців

StopCor
StopCor

StopCor

На Київщині викрили банду медиків, які вимагали гроші у поранених бійців

На Київщині діяло злочинне угруповання, яке організувало схему вимагання грошей у поранених на передовій за призначення інвалідності та визначення зв’язку поранення або каліцтва з бойовими діями.

 Фото: Нацполіція

Як повідомляє пресслужба ДБР, слідство встановило, що організатором банди виступив голова однієї з міжрайонних медико-соціальних експертних комісій Київщини. Він залучив до злочинної схеми колишнього працівника медслужби військової частини області, якого звільнили за хабарництво, та його водія. Здирники вимагали 4 тис. доларів за оформлення групи інвалідності пораненим військовослужбовцям ЗСУ та іншим учасникам ООС. Також вони брали гроші у бійців за визначення зв’язку поранення або каліцтва з бойовими діями, оформляли інвалідність особам, які взагалі не були в районі ООС, а виділені цим «пораненим» державні гроші члени злочинної групи ділили між собою, передає "UA.NEWS".

ДБР вже встановило понад 20 фактів передання неправомірної вигоди представникам угруповання, і визначило 28 осіб, які платили за вирішення питання щодо отримання групи інвалідності.

22 липня трьох учасників організованої злочинної групи затримали «на гарячому» під час передачі 1 тис. 500 доларів, їм повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб ( ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України за різними видами співучасті), що передбачає до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно завідуючого відділом Київського обласного кардіологічного диспансеру спіймали під час отримання хабара за звільнення від військової служби.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, російські хакери атакували сайт ВМС України.

Другие новости