ПоддержатьУкраїнська

У Британії медики виявили новий штам COVID-19

StopCor
StopCor

StopCor

У Британії медики виявили новий штам COVID-19

Медики Британської служби охорони здоров'я (PHE) виявили в країні випадки зараження новим штамом коронавірусу B.1.621. Про це йдеться у повідомленні PHE.

 Фото: Facebook

Зазначається, що у Британії вже підтвердили 16 випадків зараження цим штамом. Більшість з них пов'язані з поїздками громадян за кордон. Наразі фахівцям невідомо, чи викликає цей мутований вірус більш важкий перебіг захворювання, і наскільки існуючі вакцини можуть захистити від нього. Спеціалісти PHE почалися лабораторні випробування, щоб визначити вплив нових мутацій на поведінку вірусу.

"Будуть вжиті всі відповідні заходи з охорони здоров’я, включаючи додаткове відстеження контактів та цільове тестування. Там, де виявлені випадки, буде здійснюватися додаткове спостереження за випадками, тестування контактів та, у разі необхідності, цілеспрямоване виявлення випадків зараження, щоб обмежити його поширення", — йдеться у повідомленні, передає "Суспільне".

ЗМІ з посилання на дані ВООЗ повідомляють, що перший випадок зараження штамом B.1.621 був зареєстрований в Колумбії у січні 2021 року. З того часу його зафіксували у 26 різних країнах і регіонах, причому майже половина випадків припадає на США.

Більше новин про COVID-19 в Україні та світі можна прочитати за посиланням.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Pfizer почала розробку вакцини проти індійського штаму COVID-19 “Дельта”.

Другие новости