ПоддержатьУкраїнська

На корпорації Apple, Google, Dell, Microsoft та Tesla подали до суду

StopCor
StopCor

StopCor

На корпорації Apple, Google, Dell, Microsoft та Tesla подали до суду

Активісти організації IRAdvocates подали колективний позов до суду на корпорації Apple, Google, Dell, Microsoft та Tesla, звинувативши їх експлуатації дитячої праці при видобутку кобальту в шахтах, які розташовані у африканській Демократичній Республіці Конго.

У Конго є найбільші в світі запаси кобальту, який використовується для виготовлення літій-іонних акумуляторів, необхідних технічних і автомобілебудівних компаній. У розпорядженні позивачів є докази того, що згадані раніше компанії заохочували працю на шахтах, де дітей примушували до видобутку кобальту в умовах, які могли спричинити за собою смерть або серйозні травми, повідомляє Portaltele.

«Маленькі діти, які видобувають кобальт для відповідачів, не просто змушені працювати на повну ставку. Вони змушені працювати в надзвичайно небезпечних умовах на шкоду власному майбутньому», - йдеться в позовній заяві.

Позивачі заявляють про те, що для працівників кобальтових шахт в Конго НЕ створюється належних умов праці. При цьому, у видобутку кобальту використовується велика кількість дітей шкільного віку, які отримують в день всього 2-3 долари. Позивачі мають намір домогтися того, щоб робітникам і постраждалим надавалася відповідна допомога, передбачена чинним законодавством. Крім того, правозахисники мають намір стягнути з відповідачів компенсації родичам постраждалих і загиблих робітників кобальтових шахт. Самі ж працівники повинні отримати компенсацію заробітної плати. Очікується, що розмір компенсацій і стягнень буде встановлено судом після розгляду позовної заяви.

Другие новости