ПоддержатьУкраїнська

На перепис населення в 2023 році уряд виділив майже 83 млн грн

StopCor
StopCor

StopCor

На перепис населення в 2023 році уряд виділив майже 83 млн грн

Влада планує підрахувати кількість жителів України. Згідно з останніми даними тут проживає близько 38 млн громадян, але прогнози Національної академії наук України невтішні: прогнозують, що до 2030 року людей стане менше на 2 млн.

 Фото: iStock

Кабмін направив 82 млн 474,9 тис. грн на підготовку до проведення підрахунків, відповідно до розпорядження ці кошти підуть на модернізацію програмно-апаратного комплексу автоматизованої системи пробного перепису населення. А саме - щоб в ній з'явився сервіс для ідентифікації громадян за допомогою номера телефону (мобільного) в підсистемі збору переписних даних під час інтернет-раунду.

Планують привести цифрові карти довідників у відповідність з кодифікатором адміністративно-територіальних одиниць і територій територіальних громад (в зв'язку з новим районуванням). У зв'язку з пандемією коронавірусу Держстат вирішує питання щодо розширення можливостей респондентів під час участі в інтернет-раунді перепису населення. Тож громадяни матимуть можливість відповідати на питання анкети шляхом спеціального програмного забезпечення у всесвітній мережі, передає "МЕТА".

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Україна готується до Всеукраїнського перепису населення 2023 року і планує запровадити ідентифікацію респондентів за допомогою номера мобільного телефону.

Другие новости