ПоддержатьУкраїнська

Нагрів на 50 мільйонів: на крадіжці газу викрили підприємство депутата у Бердичеві

Наталья Полынкова
Наталья Полынкова

Региональный редактор

Нагрів на 50 мільйонів: на крадіжці газу викрили підприємство депутата у Бердичеві

Депутат Бердичівської міськради Сенаторов опинився в центрі скандалу через крадіжку газу. СБУ викрило підприємство обранця, що під’єдналося до газопроводу та несанкціоновано використовувало газ — та ще й ледь не спричинило техногенну катастрофу. Суму збитків оцінили у 47 млн грн.

Депутат Бердичівської міськради Денис Сенаторов балотувався до Житоирської облради Ілюстрація: з відкритих джерел

Бердичівський підприємець незаконно під'єднався до газової магістралі та крав блакитне паливо для виробничих потреб. СБУ викрило аферу та повідомило про крадіжку на своєму сайті. Викрили зловмисників співробітники Управління СБ України у Житомирській області спільно з ГУ Національної поліції за процесуального керівництва обласної прокуратури.

"За попередніми даними, зловмисники викрадали природний газ для опалення адміністративної будівлі та виробничих складів обласного підприємства. Незаконне підключення до газової магістралі завод-виробник здійснив під виглядом проведення робіт із благоустрою території. Завдані державі збитки фахівці оцінюють у 47 млн грн", — ідеться у повідомленні Служби безпеки України, оприлюдненому 4 листопада.

Як з’ясувалося, підприємство, що "нагріло" державу майже на 50 млн грн, належить депутату Бердичівської міської ради Денису Сенаторову.

Про це повідомили в Бердичівському відокремленому підрозділі ВГО "Стоп корупції".

Обсяги викраденого природного газу списували як втрати і включали до тарифу за транспортування блакитного палива. А отже, розплачуватися за тепло для підприємства обранця мають його виборці – з власних кишень.

"Ідеться про підприємство "СЕЙФ ГЛАС ФАКТОРІ", яким володіє відомий у Бердичеві підприємець, депутат (!) Бердичівської міськради від партії "Сила та честь", близький приятель колишнього мера Василя Мазура та нинішнього мера Сергія Орлюка Денис Сенаторов. Нагадаємо, що у 2013 році комерсант уже був під слідством. Тоді він займався обшивкою та переобладнанням автомобілів та підозрювався в ухиленні від сплати податків. Справу вдалося зам'яти завдяки втручанню Василя Мазура. А ось сьогодні за бердичівського мільйонера Дениса Сенаторова впрягається вже Сергій Орлюк (мер Бердичева – ред.), намагаючись розв'язати питання у Києві про порушення кримінальної справи", — розповідають бердичівські борці з корупцією.

Вони повідомили, що підприємство "СЕЙФ ГЛАС ФАКТОРІ" зареєстроване у місті Львів, куди успішно і сплачує всі податки. Отже, бюджет Бердичева не отримує від підприємства місцевого депутата ні копійки. А тим часом влада у Бердичеві розпродає все, намагаючись наповнити міський бюджет.

Цікаво, що пан депутат входить до постійної комісії Бердичівської міськради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Крім того, як повідомили в СБУ, депутат заради власної наживи наражав жителів райцентру на серйозну небезпеку.

"Падіння тиску у газопроводі та аварійне блокування газопостачання як підприємства, так і осель жителів мікрорайону, порушення герметичності й цілісності самої газової магістралі ставило під загрозу стабільну діяльність критично важливої сфери життєзабезпечення та створювало передумови аварійної ситуації з тяжкими наслідками", — зазначили у Службі безпеки України.

За матеріалами СБУ розпочато розслідування щодо пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктів.

"СтопКор" звернувся до бердичівського депутата із запитом з проханням прокоментувати зазначену інформацію про крадіжку палива його підприємством. Про отриману відповідь повідомимо додатково.

Нагадаємо:

  • Як повідомляв "СтопКор", у Бердичеві будують торговельні павільйони у центрі міста прямо на автобусній зупинці. Забудова ведеться без дозвільних документів і паспорта об’єкта.

Другие новости