ПоддержатьУкраїнська

Нардеп назвав працівників Лук'янівського СІЗО "придурками"

StopCor
StopCor

StopCor

Нардеп назвав працівників Лук'янівського СІЗО 'придурками'

Нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук закликав Міністерство юстиції провести аналіз кадрів після нічного інциденту в одному з СІЗО, де працівники пенітенціарної установи замість допомоги пораненому в'язню закрилися у зброярні.

Про це він написав у соціальній мережі.

Народний обранець наголосив, що 11 січня не було ніякого захоплення Лук'янівського СІЗО бійцями "Торнадо" чи іншими в'язнями. Він закликав не розносити неправдиву інформацію та не вигадувати нових подробиць.

"Жодного захоплення Лук'янівського СІЗО чи його працівників не було! Був протест на неадекватні дії працівників СІЗО і дійсно були неадекватні дії. Замість того, щоб викликати швидку і надати допомогу в'язню, який відрізав собі вухо, ці придурки, а інакше їх назвати не можна, сховалися і зачинилися в зброярні, а один навіть втратив свідомість від вигляду крові", - заявив Мосійчук.

На його думку, цей прикрий інцидент повинен стати поштовхом для Мін'юсту, аби вже в найближчому майбутньому там провели серйозний аналіз кадрів, які працюють в тюрмах та колоніях та безпосередньо спілкуються з в'язнями. Нардеп вважає, що події, які відбуваються за стінами місць позбавлення волі, скоро становитимуть загрозу для національної безпеки України.

Слід відзначити, що інцидент в Лук'янівському СІЗО трапився під час етапування з суду екс-"торнадівців". Один із них - Максим Глєбов, того дня давав свідчення проти своїх побратимів, заявивши, що бійці батальйону "Торнадо" дійсно незаконно утримували людей у підвалі. Чоловік назвав імена щонайменше п'яти потерпілих.

Пізніше на нього накинувся екс-командир батальйону Руслан Онищенко і між чоловіками відбулася гучна перепалка. По дорозі до Лук'янівського СІЗО Глєбов, перебуваючи на межі, відрізав собі вухо. Його співкамерники відразу почали гукати на допомогу та вимагати викликати швидку.

Проте замість цього працівники пенітенціарної установи замкнулися у зброярні, побоюючись, з одного боку того, що в'язні можуть взяти медика в заручники, а з іншого – що в СІЗО почнеться справжній бунт і адміністрація може постраждати.

Нагадаємо, напередодні екс-боєць "Торнадо" з позивним "Батя" заявив, що його побратими не робили спроб захоплення правоохоронців. За його словами, конфлікт виник через спроби доведення одного з бійців до самогубства.

Другие новости