ПоддержатьУкраїнська

Нардеп Яценко зі спільниками зривають вибори в Умані? Під Офісом Президента – протест через зняття з перегонів мера Цебрія

StopCor
StopCor

StopCor

Нардеп Яценко зі спільниками зривають вибори в Умані? Під Офісом Президента – протест через зняття з перегонів мера Цебрія

Спочатку дозволили балотуватись  повним тезкам на місцевих виборах в Умані, а потім не зареєстрували кандидатом на посаду мера чинного міського голову Олександра Цебрія. Через рішення уманської територіальної виборчої комісії під ЦВК та Офісом Президента Зеленського провели акцію протесту під назвою «Право на вибір». Про це з місця подій повідомляє журналістка «СтопКору» Алла Легеза.

 Під Офісом Президента протест через фальсифікацію виборів в Умані. Фото: СтопКор.

«Одного з лідерів «Пропозиції», мера Умані Олександра Цебрія, ТВК зняла з виборів з порушенням усіх норм законодавства. При цьому комісія зареєструвала одразу двох «клонів» міського голови. Також безпідставно не зареєстрували кандидатів від партії до Енергодарської міської ради та Івано-Франківської обласної ради. «Пропозиція» вимагає поновити порушені виборчі права представників політичної партії, зареєструвати їх для участі у місцевих виборах, розформувати Уманську ТВК та притягнути до відповідальності усіх винних членів комісії», — зазначають організатори акції.

Першу частину акції організатори провели під ЦВК, де після скандування вимог про чесні вибори та розпуск ТВК в Умані, почали лежачий протест.

https://www.facebook.com/1602446153357239/posts/2723089807959529/

Далі учасники акції рушили до Офісу Президента Зеленського і звернулись до гаранта Конституції з вимогою втрутитись у ситуацію і не дати сфальсифікувати вибори в Умані.

«Уманська ТВК, нехтуючи всіма законами і нормами Конституції, зняла мене з перегонів, натомість зареєструвала двох клонів, які ще два місяці тому змінили прізвище, ім’я, по батькові на Цебрій Олександр Володимирович, які мешкають в Кіровоградській області за однією адресою. Тому я вимагаю від ЦВК, від президента України як гаранта Конституції звернутись до ЦВК, змінити склад ЦВК, внести зміни в законодавство, щоб унеможливити участь клонів у виборчій кампанії», — зазначив мер Умані Олександр Цебрій під час свого виступу під Офісом Президента.

 Мер Цебрій підозрює нардепа Яценка у зриві виборів в Умані. Фото: СтопКор.

За словами мера міста Цебрія, на засіданнях ТВК узгоджено працюють політичні сили, які контролюють Антон Яценком і Андрій Дикун.

«Вони об'єдналися, так би мовити, в одну політичну силу. Це «Слуга народу» і партія «За майбутнє», ухвалюють рішення. Вони ухвалили рішення дати можливість повним клонам, повним тезкам Цебрія Олександра Володимировича, людям, які змінили місяць тому прізвище, ім'я і по батькові, балотуватися на посаду міського голови. Вони позбавили мене можливості балотуватися на посаду», — зазначав раніше Цебрій у своєму відеозверненні Facebook.

https://www.facebook.com/1602446153357239/posts/2723109534624223/

У мітингу взяли участь мери обласних центрів Житомира, Миколаєва, Чернівців, Кропивницького, кандидати від «Пропозиції» з усіх регіонів та громадські активісти.

Зазначимо, що екснардеп Антон Яценко засвітився у низці скандалів. Він голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року та у 2012 році за Закон «Про засади державної мовної політики», що розширював вживання російської мови в Україні.

Був серед депутатів, які:

17.09.2020 – зробили крок до скасування безвізу та розриву з МВФ;

11.06.2020 – продовжили наступ на «антиколомойський» закон через КСУ.

Яценко отримав на свій округ найбільшу суму субвенцій на соцекономрозвиток з-поміж народних депутатів від Черкащини.

«Засівав» округ проєктами, пов'язаними з будівництвом площ і фонтанів задовго до оголошення виборів, а також піарився завдяки державним коштам, наданим його округу як субвенції на соцекономрозвиток.

Провів найдорожчу виборчу кампанію з-поміж інших представників Черкаської області у новій Верховній Раді.

Депутат Антон Яценко фігурує у справі про зловживання службовим становищем у сфері держзакупівель через контроль СГО «Тендерна палата України», повідомили юристи проєкту «Тисни!»

За інформацією журналістів «Наші гроші» та «Дзеркало тижня», СГО «Тендерна палата України» і деякі посередники були напряму пов’язані з Антоном Яценком та його родиною. Так, наприклад, фірма-посередник ТОВ «Європейське консалтингове агентство» було засноване безпосередньо Антоном Яценком, а пізніше оформлене на батька, пізніше – на свого помічника.

Один зі свіжих скандалів за участі Яценка — 22 січня 2020 року співробітниці міськради Умані звинуватили нардепа в погрозах, сексистських образах і тиску на місцеву владу. Про це йдеться у відеозверненні на каналі секретаря Уманської міської ради Людмили Кирилюк в YouTube, а також на сторінці Кирилюк у Facebook. У відео наведені кілька скріншотів спілкування депутата із жінками, де нібито Яценко називає їх повіями і каже, що вони надають інтимні послуги керівництву.

Другие новости