ПоддержатьУкраїнська

Нардепка від "СН" запропонувала штрафувати політиків, що не розмовляють українською мовою

StopCor
StopCor

StopCor

Нардепка від 'СН' запропонувала штрафувати політиків, що не розмовляють українською мовою

Народний депутат від "Слуги народу" Олена Шуляк запропонувала штрафувати політиків, якщо вони не користуються українською мовою під час виконання службових обов’язків. Про це вона сказала в ефірі одного з телеканалів, передає "УНН".

Фото: УП

"Мовне питання – це те питання, яке завжди дуже легко може розколювати суспільство навпіл і давати окремим політикам заробляти або якісь окремі бонуси, або ще щось, відоме лише їм. І мені б хотілося зазначити, що ми говоримо про закон, який регулює питання стосовно української мови як державної. І мені б дуже хотілося, щоб все ж таки наші політики: і народні депутати, і міністри, і інші державні службовці - вони обов'язково, коли виконують свої службові обов'язки, все ж таки користувалися українською мовою. І можливо, я була б такою, радикальною - я би також пропонувала введення для політиків також штрафів. Можливо, не для бізнесу, а саме для політиків, які зобов'язані говорити при виконанні своїх обов'язків українською мовою. Але вони, ми бачимо, не завжди використовують українську мову яка, на мій погляд, також потребує захисту", - сказала Олена Шуляк.

Нагадаємо, депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський хоче скасувати штрафи за відмову бізнесу від української мови.

Додамо, що ще влітку Бужанський подав законопроект, яким передбачалося відтермінування обов'язкового використання української мови у школах, де навчаються на мові нацменшин. Тоді ВР не розглянула його законопроект і з 1 вересня всі школи, зокрема російськомовні, перейшли на українську.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, на Україну насувається антициклон.

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом