ПоддержатьУкраїнська

НепроZorrі закупівлі: життя і здоров'я двох тисяч учнів оцінили в 1,5 мільйона гривень?

StopCor
StopCor

StopCor

НепроZorrі закупівлі: життя і здоров'я двох тисяч учнів оцінили в 1,5 мільйона гривень?

Скільки коштує життя та здоров'я двох тисяч учнів для нечистих на руку чиновників у Броварах? Півтора мільйона гривень – саме такою сумою оцінено ремонт частини даху в Броварській загальноосвітній школі № 7, сумнівний тендер на який виграла компанія "Антар Сіті". Зрештою, через руйнування даху учнів було евакуйовано зі школи, а навчальний процес досі не відновлений. Та це не єдиний випадок дивних тендерів від управління освіти та науки в Броварах.

Інший кричущий випадок – гімназія імені Олійника. Тут теж лагодили дах. І не менш підозріле приватне підприємство – "Горинь". Після перших дощів  зі стелі полилося.

"Приватне підприємство "Горинь" працює в місті Бровари лише 2 роки, за цей час взяло участь в 75 процедурах закупівель, серед яких 68 переможних. Тобто це нереальна майже статистика, якщо чесна процедура, конкурентні ціни і не встановлюються дискримінаційні умови", – розповідає юрист проекту "За чесні закупівлі" Анастасія Бондаренко, – "Виграти таку кількість закупівель неможливо без лобіювання інтересів замовником".

При цьому відшкодували збитки в усіх випадках з міського бюджету!

"Довести причетність компаній, наприклад, "Антар Сіті" до того, що в результаті їхніх дій обвалився технічний поверх – це підписати своїй компанії, яка виконувала будівельні роботи та яка приносила прибуток, смертний вирок. Тому що всі відшкодування доведеться здійснювати коштом компанії, яку вони просунули", – зазначає голова осередку ГО "Стоп Корупції" в м. Бровари Роман Сімутін.

Дивіться спеціальний репортаж "СтопКору" з Броварів: 

https://www.youtube.com/watch?v=iGmENOWUNoE&t=93s

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом