ПоддержатьУкраїнська

Ні – аферистам і браконьєрам: «СтопКор» провів рейд у Кропивницькому

StopCor
StopCor

StopCor

Ні – аферистам і браконьєрам: «СтопКор» провів рейд у Кропивницькому

Громадська організація «Стоп корупції» налічує 55 осередків по всій Україні. Цього разу новий осередок було відкрито і презентовано в Кропивницькому. Його головою став Віктор Дудін, бойовий офіцер та ветеран АТО. Саме на Кіровоградщині днями відбувся й черговий спільний рейд «СтопКору». Подробиці – у сюжеті Кирила Вольного.

https://www.youtube.com/watch?v=-fs49Qu2h24

Зокрема, активісти вирушили до мерії Кропивницького. Про місцевого депутата-афериста «СтопКор» вже розповідав. Вадим Дрига зумів ошукати банки на майже 10 мільйонів доларів.

Окрім того, довівши колись успішний Кропивницький ремонтно-механічний завод майже до банкрутства, скандально відомий пан Дрига виставив майно на аукціон та продав його за копійки власній тещі. Перебуваючи під протекторатом впливових місцевих бізнесменів та чиновників йому вдається затягувати суди та уникати правосуддя.

Активісти намагаються ініціювати створення комісії, що зможе дати оцінку діям Дриги та притягнути його до відповідальності.

Завітали представники «Стоп корупції» і до екологічної інспекції Кіровоградської області. Візит активістів сюди викликала ситуація навколо браконьєрства та незаконного вилову риби. Та на відміну від мерії та СБУ, розмова тут була більш конструктивною: результатом спілкування стало підписання меморандуму щодо спільних дій та боротьби з браконьєрами.

Ці ж питання стопкорівці намагались задати і кропивницькій рибінспекції. Та керівництва відомства на роботі не було.

Як бачимо, з дисципліною у місцевих можновладців зовсім погано. А це означає, що роботи у кропивницьких активістів «Стоп корупції» буде багато. За результатами рейду новостворений осередок вже визначив основні пріоритети своє діяльності. Про перші результати своє діяльності активісти обіцяють відрапортувати найближчим часом.

А якщо вам стали відомі факти корупції та порушення закону з боку чиновників – звертайтесь до осередків «Стоп корупції» в своєму місті.

Другие новости