ПоддержатьУкраїнська

Новий рік принесе українцям економічну нестабільність і стресові ситуації - експерт

StopCor
StopCor

StopCor

Новий рік принесе українцям економічну нестабільність і стресові ситуації - експерт

2017 рік не порадує українців зміною економічної ситуації, адже курс гривні навряд чи зможуть втримати через борги ПриватБанку, а також відбудеться перехід малого бізнесу на другий план. Прогнозують й інфляцію через додруковування гривні.

Таку думку висловила експерт Тетяна Лупова, коментуючи основні тенденції 2017 року.

"Наступний рік характеризуватиметься продовженням стресової ситуації, в якій українці перебувають вже кілька років. Це і війна, і економічна криза. У людей виникає масова і неконтрольована агресія. Це вже показник для України. Влада ще не усвідомила масштаби цього процесу і не знає, що робити з багатомільйонною країною, в якій така складна ситуація", – пояснила ситуацію експерт.

Вона додала, що у 2017 Україні не слід чекати безвізового режиму з Європейським Союзом. А у разі, якщо рішення про безвіз ухвалять, то це пройде на невигідних умовах для України.

"Одна справа, коли ти їдеш з візою і точно знаєш, що тебе пропустять на кордоні. І зовсім інша – безвіз, коли тебе можуть розвернути назад без пояснення причин. Українці просто не зовсім розуміють і думають, що безвіз – це держава без кордонів", – пояснила складність ситуації експерт.

Ситуація на Донбасі не змінилась на краще, адже Мінські переговори зайшли у глухий кут, а українська влада не має варіантів проведення місцевих виборів. Лупова зазначила, що єдиний шанс пригальмувати цю ситуацію – перестати фінансувати дані райони. Адже місцеві жителі розповідають, що отримують пенсію з України, а зарплату від терористів. Для людей, які там живуть, розповіла експерт, війна перетворилась на роботу.

Раніше повідомлялось, що Степан Полторак прокоментував ситуацію у зоні АТО.

Нагадаємо, на Донбасі розташувалось приблизно 40 тисяч членів незаконних збройних формувань, до їх складу увійшли п'ять тисяч військових регулярної армії Російської Федерації.

Другие новости