ПоддержатьУкраїнська

Новини Чернігова: поліція затримала групу серійних квартирних крадіїв-іноземців (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Новини Чернігова: поліція затримала групу серійних квартирних крадіїв-іноземців (відео)

У Чернігові поліція затримала групу серійних квартирних крадіїв-іноземців, які за останні дні пограбували декілька квартир. Повідомляється, що їм загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

 Фото: УП

Про це повідомляє Магнолія-ТВ з посиланням на пресслужбу Національної поліції Чернігівської області.

"За останні дні до поліції Чернігова звернулася низка місцевих жителів, оселі яких обікрали невідомі. Постраждалі описали, що зловмисники ламали вікна та проникали через них у квартири на перших поверхах", - йдеться у повідомленні.

Одна із заявниць розказала правоохоронцям, що у неї викрали з квартири гроші та золото. Мешканка того ж мікрорайону повідомила про зникнення прикрас та ноутбуку.

В ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особи причетних до крадіжок – ними виявилися троє громадян однієї з країн Кавказу віком 31, 33 та 35 років. Орієнтування були надіслані всім нарядам поліції. За допомого системи відеоспостереження «Мережа безпеки» поліція встановила напрямок втечі зловмисників.

Зазначимо, стаття  185  ККУ передбачає наступні види покарання:

  • Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.
  • Крадіжка, вчинена у великих розмірах, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.
  • Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Сьогодні вночі їх затримали оперативники Чернігівського відділу поліції і обласного Управління карного розшуку спільно з патрульними поліцейськими та за силової підтримки роти поліції особливого призначення.

Автівки, якими  підозрювані намагалися втекти з міста, поліцейські помістили на штрафмайданчик.

Наразі перевіряється причетність іноземців до скоєння аналогічних крадіжок у спальних районах Чернігова.

https://youtu.be/wj02LZEejPs

Відкрито провадження. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Читайте інші новини Чернігова.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у Чернігові поліція затримала 40-річного чоловіка, який намагався зґвалтувати малолітню дитину.

Також може бути цікаво: у Чернігові правоохоронці викрили організовану групу фальсифікаторів алкогольної продукції.

Другие новости