ПоддержатьУкраїнська

Новосілля у промзоні: у Києві продають квартири у незаконному ЖК

StopCor
StopCor

StopCor

Новосілля у промзоні: у Києві продають квартири у незаконному ЖК

Земельна ділянка — у промзоні, дозвіл від ДАБІ – на будівництво багатофункціонального комплексу. А насправді будують багатоквартирний комплекс і вже звели дві висотки. Так у Києві будують ЖК «Академ–Квартал». Про це стало відомо активістам ГО «Стоп корупції».

 У Києві незаконно звели висотки і продають в них квартири. Фото: СтопКор.

«У пастку забудовника потрапили довірливі інвестори, яким у відділі продажу втюхують «безпроблемне» житло. Люди уже навіть укладають договори з обслуговувальною конторою, хоча будинки ще навіть не здані в експлуатацію. Таких власників квартири ми зустріли на території ЖК і повідомили їм про всі порушення під час будівництва «Академ-Кварталу», – розповів правозахисник Максим Томілов.

 У відділі продажів ошукують інвесторів і продають проблемне житло. Фото: СтопКор.

Додамо, що у Києві у провулку Приладний, 10 за документами відбувається реконструкція адміністративно-виробничого комплексу під багатофункціональний комплекс, а насправді — будівництво ЖК "Академ-Квартал".

 Фото: СтопКор.

Громадські активісти під час моніторингу об’єкту виявили низку серйозних порушень:

- земельна ділянка, на якій розташоване будівництво, є промисловою зоною та не призначена для будівництва житлового комплексу;

- 20.11.2020 ДАБІ був виданий дозвіл на реконструкцію під багатофункціональний комплекс, попри те, що на території вже побудовані два житлові будинки;

- на самому будівництва відсутній навіть паспорт об'єкта задля приховування інформації щодо проблемності забудови.

З усіма фактами громадські активісти звернулись із заявою до поліції. Однак правоохоронці зволікають із відкриттям справи.

Представники проєкту планують провести акцію протесту біля відділу продажів ЖК, встановити намет та поширити серед інвесторів і потенційних покупців інформацію про всі порушення під час будівництва «Академ-Кварталу».

Зазначимо, що про це нелегальне будівництво активісти дізналися кілька тижнів тому.

У так званому відділі продажу активістів зустріли агресивно, жодних коментарів не надали, лише порадили звернутися до компанії-забудовника «Інтергал-Буд», яка не реагує на запити громадських активістів. Раніше наші колеги звертались в офіс компанії через будівництво іншого скандального ЖК у Києві «Нивки-Парк». Там незаконно звели одразу 7 черг будівництва без дозволу ДАБІ.

Другие новости