ПоддержатьУкраїнська

Одіозна очільниця міста на Дніпропетровщині доводить до банкрутства підприємство, яке постачає мешканцям воду

StopCor
StopCor

StopCor

Одіозна очільниця міста на Дніпропетровщині доводить до банкрутства підприємство, яке постачає мешканцям воду

Сумнозвісна ставлениця Олександра Вілкула Олена Жадько, мер Марганця, хоче влаштувати містянам черговий "мор". Після "холодомору", коли Новий Рік та Різдвяні свята люди провели у темряві й холоді, а температура в приміщеннях ледь сягала двох градусів тепла, чиновниця націлилась на новий рекорд – "водомор", повідомляє Дніпроград.

Силами Жадько та депутата обласної ради від "БПП-Солідарність", директора департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації Андрія Коломойця, підприємство КП "Марганецьке ВУВК "ДОР", яке сьогодні постачає воду мешканцям, зумисно доводять до банкрутства.

Користуючись партійними зв'язками, попри негативні висновки комісії з ЖКГ, на майбутню сесію облради 14 липня планується винести проект рішення про ліквідацію КП "Марганецьке ВУВК "ДОР". Ба більше: Жадько планує вивести під стіни облради бюджетників, які вдаватимуть з себе "обурених мешканців" і виступатимуть проти діючого КП.

Натомість заповзятлива посіпака Вілкула, яка є досвідченою в підкилимних іграх і нищенні налагоджених працюючих систем, хоче створити власне комунальне підприємство, яке займатиметься водопостачанням марганчанам. Саме така практика свого часу і призвела до сумнозвісного "холодомору" – з метою власного збагачення, представники Опозиційного блоку вирізали 50 кілометрів труб централізованої системи теплопостачання, а потім на сесії Марганецької міської ради було прийнято рішення "Про відключення від мереж централізованого теплопостачання багатоквартирних будинків, бюджетних та інших установ незалежно від форм власності, що опалюються від Центральної парокотельні та інших котелень КП "Марганецьтепломережа".

Зараз пожадлива Жадько прагне поставити на чолі власноруч створеного комунального підприємства кишенькового керівника, аби фактично зробити містян своїми заручниками. Адже жодних підстав для зниження тарифів на водопостачання і водовідведення не існує, а витрачати бюджетні кошти на компенсацію різниці в тарифах Олена Жадько не готова – краще "розпилювати" бюджетні кошти. Цьому підтвердження – витрачання на неякісну укладку доріг взимку та 30 млн грн, на розчистку русла річки з облаштуванням зони відпочинку біля кладовища – 40 млн грн, на облаштування парку з туалетом під вікнами багатоповерхового будинку – 15 млн грн та багато іншого. Водночас, чиновниця пускає з молотка бібліотеку, в яку інвестував гроші фонд Білла Гейтса.

Взимку марганчан врятувало від енергетичного колапсу втручання нардепа Валентина Дідича. Хто зараз візьме на себе відповідальність, якщо Жадько вкотре перебере на себе керування і зажене містян в комунальні борги, невідомо.

Джерело: Дніпроград

Автор: Орина ВАЩУК

Другие новости