ПоддержатьУкраїнська

Окупанти зібрали для навчань командний склад ЧФ у Криму

StopCor
StopCor

StopCor

Окупанти зібрали для навчань командний склад ЧФ у Криму

Про це інформує пресслужба Міністерства оборони РФ, повідомляє Укрінформ.

«Понад 200 військовослужбовців командного складу з'єднань та об'єднань Чорноморського флоту (ЧФ) беруть участь в оперативно-мобілізаційному зборі флоту. Захід проводиться під керівництвом командувача Чорноморського флоту адмірала Ігоря Осипова», - йдеться у повідомленні.

У ході оперативно-мобілізаційного збору в Криму військове відомство країни-окупанта має намір «удосконалити професійні навички з основних напрямків бойової підготовки».

Крім того, командний склад ЧФ візьме участь у практичних заняттях на полігонах окупованого Криму, під час яких відпрацюють «сучасні форми та методи виконання навчально-бойових завдань».

Як повідомляв Укрінформ, експерти на Заході розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп вже розгорнуто поблизу України на півночі та сході, а також у Криму. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

11 січня війська РФ розпочали навчання біля кордонів України – на території Воронезької, Бєлгородської, Брянської та Смоленської областей. 30 листопада міністр оборони Білорусі Віктор Хренін заявляв про заплановані разом із РФ спільні навчання «з прикриття південних кордонів». 29 грудня на зустрічі з Олександром Лукашенком президент РФ Володимир Путін заявив, що навчання проводитимуться на початку року – в лютому-березні. Наразі, за словами Хреніна, точна дата навчань все ще визначається. Лукашенко заявив, що на спільних білорусько-російських навчаннях, які планується провести у лютому, відпрацьовуватиметься протистояння на західному (Польща, Балтія) та південному (Україна) напрямках. У вересні РФ та Білорусь проводили стратегічні навчання "Захід". За даними Міністерства оборони РФ, у них взяли участь близько 200 тис. військових, до 760 одиниць техніки та 15 кораблів.

Джерело: Укрінформ

Другие новости