ПоддержатьУкраїнська

Олександр Чалий та напад на журналістів у Прилуках: суд допитав свідків

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Олександр Чалий та напад на журналістів у Прилуках: суд допитав свідків

26 листопада суд допитав двох свідків у справі про напад на знімальну групу «СтопКору». Йдеться про історію, коли у 2019 році під час виборів медійників атакував заступник начальника штабу кандидата в народні депутати Приходька Олександр Чалий. Передає журналістка Марія Гураль.

 На журналістку напав помічник Приходька Олександр Чалий Фото: скриншот

«У справі про напад на журналістів суддя Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області Максим Циганко заслухав двох свідків. Далі суди у справі продовжаться. Зокрема, суд заслуховуватиме інших свідків, а також продовжить ознайомлення з доказами та документами», – розповіла вона.

Наступне засідання суду призначили на 2 грудня 2022 року.

Нагадаємо:

  • Напад на знімальну групу «СтопКору» відбувся 13 червня у Прилуках на Чернігівщині. Медійники мали намір потрапити на публічний захід, де один із кандидатів у депутати зустрічався з громадськістю. Знімальна група хотіла перевірити наявну інформацію щодо підкупу виборців на цьому заході. Дані про імовірні порушення надійшли на «гарячу лінію» проєкту.
  • Як результат, у одного з журналістів був струс мозку, синці та забої.
  • Нападником виявився заступник начальника штабу кандидата в народні депутати Приходька Олександр Чалий, його затримали.15 червня суд призначив нападнику запобіжний захід у вигляді 15 діб під цілодобовим домашнім арештом.
  • У березні 2020 року Чалий прибув на чергове засідання у справі, де поводився агресивно.
  • Тоді ж він заявляв, що не визнає своєї провини.

Про цю історію журналісти «СтопКору» провели власне розслідування:

https://youtu.be/GBbu1_P1P38

Зазначимо, Борис Приходько таки став народним депутатом. При цьому, щодо нього журналісти теж знімали розслідування. Зокрема, йдеться про справу щодо розкрадання 2 млрд грн із ПАТ «Аграрний фонд».

Примітно, що обвинувачений у розкраданні бюджету нардеп Приходько не соромився приїжджати до суду на Maserati Levante вартістю 200 тисяч доларів.

Другие новости