ПоддержатьУкраїнська

ООН стурбована становищем мігрантів із третіх країн на кордоні ЄС та Білорусі

StopCor
StopCor

StopCor

ООН стурбована становищем мігрантів із третіх країн на кордоні ЄС та Білорусі

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення МОМ.

Тривогу агентства ООН, яке займається питаннями міграції, викликає, зокрема, «відсутність адекватного доступу до притулку для тих, хто шукає міжнародного захисту та допомоги».

«Організація уважно стежить за ситуацією і підкреслює, що мігрантів не можна використовувати у своїх цілях», - ідеться в повідомленні.

МОМ закликала всі держави дотримуватися верховенства закону на кордонах і поважати права людини та свободи мігрантів, незалежно від їхнього імміграційного статусу.

Раніше повідомлялося, що на польсько-білоруському кордоні більш як на три тижні застрягла група з 32 афганців.

За даними МОМ, вони мають обмежений доступ до питної води та харчових продуктів, медичної допомоги, санвузлів і житла. Продовження цієї «неприйнятної ситуації» становить серйозну загрозу для життя і здоров'я мігрантів.

Агентство ООН закликало до стриманості, діалогу та міжнародного співробітництва, запевнивши в готовності «підтримати зацікавлені держави... для забезпечення ефективного управління міграцією, яке може знизити вразливість і забезпечити задоволення життєво важливих потреб мігрантів».

Раніше, визнаючи проблеми, з якими стикаються нещодавно прибулі до Польщі біженці, представниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Польщі Крістін Гоєр закликала польську владу «забезпечити доступ на територію країни, негайне надання медичної допомоги, юридичних консультацій та психосоціальної підтримки цим людям».

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що вздовж кордону з Білоруссю буде збудовано новий суцільний паркан заввишки 2,5 метра.

У п'ятницю, 3 вересня, у східних районах Польщі було запроваджено надзвичайний стан після того, як тисячі мігрантів з Іраку, Афганістану та інших країн намагалися незаконно проникнути в країну з Білорусі.

Польща, Литва і Латвія посилили охорону своїх кордонів, раніше у Литві та Латвії також було введено надзвичайний стан.

фото VMG

Джерело: Укрінформ

Другие новости